Black Friday stapelkorting: 15% bij 2 en 20% bij 3+ items
De korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen

Het dragen van een overhemd.

Welk overhemd past bij welk kleur pak? Welke kraag past bij welke gelegenheid? En wanneer mag je manchetknopen dragen? In dit blogitem geven we meer informatie over overhemden en een aantal tips voor het dragen van overhemden.

Het dragen van een overhemd is vele jaren geleden ontstaan. Met de jaren is het model verandert naar wat de mode voorschrijft.

Verschillende boorden

Er zijn veel verschillende overhemden met verschillende boorden verkrijgbaar. De wide spread boorden zijn populair. Hierbij staan de kraagpunten ver uit elkaar. Bij de semi widespread boorden staan de kraagpunten iets dichter bij elkaar. Jaren geleden was het in om de kraagpunten vast te maken met een knoopje, buttondown. Deze trend kwam vanuit de polo sport. De polo spelers hadden last van hun kraag die iedere keer omhoog waaide in hun gezicht door de wind. Zij gaven het voorbeeld om de boord van het overhemd vast te zetten met een knoopje.

Manchetten

De boord onderaan de mouw van het overhemd wordt ook wel een manchet genoemd. Als het manchet is omgeslagen noemt men dit een dubbel manchet. De manchetknopen worden ervoor gebruikt om het dubbele manchet bij elkaar te houden. Manchetknopen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar.

Knopen

Bij heren overhemden bevinden de knoopjes zich aan de rechterkant van het overhemd. Heb je een mooie stropdas bij je overhemd? Zorg er dan voor dat je het bovenste knoopje dicht draagt. Vervolgens kun je de stropdas op verschillende manieren knopen. Houdt bij het kiezen van de juist knoop rekening met:

・  De dikte van de stof van de stropdas. Als de stof van de stropdas erg dik is zal ook de uiteindelijke knoop erg groot zijn.

・  De breedte van je kin. Als je een brede kaaklijn hebt raden wij aan om te kiezen voor een brede, volle knoop. Door een smalle knoop kan je kin nog breder lijken.

Daarbij hangt het kiezen van de juiste knoop af van het soort overhemd dat je draagt. Bijvoorbeeld bij een overhemd met een wide spead kraag kiezen veel mensen voor een volle/grote knoop.

Ook is het aan te raden om rekening te houden met de lengte van de stropdas en je eigen lengte. Zorg ervoor dat het puntje van je stropdas precies op de riem van je broek terecht komt. Door een knoop met veel slagen te gebruiken kan het zijn dat de stropdas te kort is.

Persoonlijke smaak

Uiteindelijk is het je persoonlijke smaak die je nodig hebt voor het kiezen van overhemden, manchetknopen en een stropdas. Welk overhemd vind je zelf mooi staan onder je pak of kostuum? Neem bovenstaande punten mee bij het dragen van je gekozen overhemd. Kies altijd eerst een pak of kostuum uit. Vervolgens kun je opzoek gaan naar een geschikt overhemd en ten slotte kun je er een mooie stropdas en manchetknopen bij kiezen.

Najaarscollectie

Bekijk onze ruime collectie overhemden online om inspiratie op te doen. Binnen onze najaarscollectie kun je de nieuwste overhemden voor het komende seizoen vinden! Daarnaast hebben wij ook een ruim assortiment in grote maten overhemden. Heb je vragen over welk overhemd het beste bij jou kostuum zou passen? Laat gerust een reactie achter, wij helpen je graag!