Oprichter Jac Hensen viert 65ste verjaardag.

Jac Hensen viert zijn 65ste verjaardag. Ter ere van zijn verjaardag heeft in de omgeving van Amersfoort de onderstaande pagina in de kranten gestaan. Mooie extra aandacht voor ons filiaal in Amersfoort, de stad waar het allemaal is begonnen!

Een samenvatting van bovenstaand artikel van Jac Hensen:

Het is dubbel feest voor Hensen senior; het familiebedrijf waar hij in 1977 oprichter en naamgever van werd, viert haar 35-jarig bestaan. Jac mag dan de pensioenleeftijd hebben bereikt, hij peinst er niet over om te stoppen. “Nee zeg, ik ben nog volop bezig. Ik ga natuurlijk wel iets rustiger aan doen, ik heb een zoon die het geweldig doet als directeur van Jac Hensen. Ik gun hem nu de ruimte om het een en ander van mij over te nemen, maar ik sta mijn plekje nog niet af.”

Als kind speelde Hensen al ‘winkeltje’. “Als 6-jarige verkocht ik in de portiek van mijn oma’s beddenzaak foldertjes en stofjes voor een paar centen. Vele jaren nadien vond ik mijn schoolopstel uit de jaren ’60. Hierin stond dat ik een winkel met personeel wilde en dat die winkel elk jaar groter moest worden. Toen ik het weer terug las, had ik volwassen kinderen en vier winkels.”

Toen Hensen een tiener was, werkte hij hard om zijn jongensdroom te bereiken. Hij ging naar de textielschool en hielp elke zaterdag zijn oom die een kledingzaak had. “Na de textielschool kon ik bij het confectiecentrum in Amsterdam aan de slag als vertegenwoordiger in herenmode, een baan waarin ik mijn passie voor het vak nog groter voelde worden. De drive om mijn eigen zaak te openen werd sterker en sterker, toen ik hier eind jaren ’70 de kans voor kreeg , ging ik aan de slag. Op zaterdag 13 augustus 1977 was de eerste Jac Hensen winkel aan de Langestraat in Amersfoort een feit!”

Zijn baan moest Jac Hensen snel opgeven.  De winkel groeide snel en Hensen werkte al aan de opening van een tweede zaak. “De mond-tot-mond reclame en onze, voor die tijd opvallende, advertenties deden hun werk. Jac Hensen bleef groeien doordat we een uitstekende prijs kwaliteitverhouding boden, deskundig personeel en een ‘niet goed, geld terug’ garantie.” Een derde en vierde winkel volgden. “Ook de verkoop van pakken steeg enorm door het uitgebreide aanbod en door onze maatvoering. Toen we ons daarnaast specialiseerden in trouwkleding werd Jac Hensen een begrip in de omgeving.” Na de verhuizing van de Amersfoortse hoofdvestiging naar een voormalig C&A-pand, kwam de groei van het familiebedrijf in een niet te stuiten versnelling. “Toen we 10 vestigingen hadden, kwam mijn zoon Robin in de zaak. Sinds 2007 is hij eigenaar en directielid. Met mij op de achtergrond zijn Robin en het team continu bezig met vernieuwing en handhaving van onze formule. Ik hoop oprecht nog lang van de groei en bloei van Jac Hensen te mogen genieten!”

Lees hier meer over het 35 jaar bestaan van Jac Hensen als winkelformule en de bijbehorende campagne websitepagina. Ale je nog je Jac Hensen moment wilt delen, wees er dan snel bij want de sluitdatum is 27 oktober!