Overhemden strijken doe je zo!

Iedereen kent het wel. Net voordat je naar werk, afspraak of verjaardag gaat nog snel even je overhemd strijken. Je wilt immers altijd stijlvol en goed verzorgd voor de dag komen. Maar vergis je niet; strijken is echt vakmanswerk.

Met onderstaande tips van Jac Hensen ben je niet alleen sneller klaar maar krijg je ook het mooiste resultaat!

Het etiket zit er niet voor niks. Bekijk dan ook altijd het etiket voor de juiste temperatuur van het strijken van het overhemd. Dit verschilt per stof en dus ook per overhemd.

Om verkleuringen en beschadigingen te voorkomen kun je het beste het overhemd aan de binnenkant strijken.

Begin altijd met het boord van je overhemd: strijk de boord van buiten naar binnen. Doe hierna het schouderpand.

Het belangrijkste deel, het lijf, is gelukkig ook het makkelijkste. Span het schouderstuk om de puntige zijde van de strijkplank. Strijk de body altijd vanuit het midden naar buiten.

Over het strijken van de mouwen zijn er veel verschillende meningen. Wij adviseren om de mouw bij de zij naad beet te pakken en deze op de strijkplank te leggen. Strijk de mouw vervolgens voorzichtig met je handen plat. Pas dan is het tijd voor het strijkijzer. Strijk dan de mouw voorzichtig plat. Hiervoor kun je eventueel een mouwenstrijkplankje gebruiken.

Als laatste strijk je dan manchetten. Strijk deze met de knopen naar boven.

Na gebruik altijd je strijkijzer rechtop zetten en het overhemd uithangen. Houd er rekening mee dat het overhemd nog warm is en daardoor sneller gaat kreukelen. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Heb je zelf ook strijktips? Laat het ons weten via Facebook!
Nog steeds geen zin om te strijken? Zoek dan op strijkvrije overhemden!