Waar komt de chino vandaan?

 Chino: een nieuwe broek voor de modieuze man

Er is een nieuwe trend gespot in modeland. De zogeheten chino broek heeft zijn opmars gemaakt. Neem eens een kijkje op straat en zie hoeveel mannen er in deze hippe broek lopen. Rood, blauw, geel, groen.. geen kleur is gek genoeg voor deze broek. Alles mag en alles kan! Dit blog artikel staat geheel in het teken van de chino. Waar komt deze broek vandaan en hoe kunnen we hem het beste combineren? In dit blog artikel geven we antwoorden op deze vragen.

De broek kent zijn oorsprong uit de 19e eeuw. De broek werd toen voornamelijk gemaakt voor Britse en Franse leger kostuums. De naam, Chino, is af te leiden van de stof waar hij van gemaakt is, namelijk katoen. Net als de denim broek is deze broek dus vernoemd naar zijn stof.

In een korte tijd is de chino heel populair geworden. Iedere modieuze man wilt deze broek in zijn garderobe hebben. Er bestaan allerlei varianten op deze broek. Zo heb je sportieve en nette modellen. De sportieve modellen zijn vaak smal uitlopend, hebben een sportief uiterlijk en worden baggy en casual gedragen. Is dit niet helemaal jouw stijl? Niet getreurd, want ook voor de zakelijke man zijn er chino's op de markt gebracht. Er zijn diverse nette modellen gemaakt, die smal tot normaal uitlopen bij de broekspijpen. Deze broek valt normaal, dus niet baggy en heeft een net uiterlijk zoals bij een pantalon.

Hoe combineer je de chino?

Voor een leuke, casual en dagelijkse outfit kun je kiezen voor de sportieve chino. Deze broek kun je combineren met een mooi strak shirt, een trui of een luchtige blouse. Maak je outfit af met trendy sneakers. Ga je voor netjes? Combineer de trendy broek dan met een mooie chique blouse en nette schoenen eronder. Om helemaal in te spelen op de laatste modetrends, kun je je outfit aanpassen aan de kleuren van komend seizoen. Voor de komende herfst en winter zijn dit de warme en elegante kleuren. Denk aan mooie bruintinten zoals kastanjebruin en chocoladebruin. Maar ook wijnrood, leger groen en grijs tinten. Daarnaast is zwart – wat officieel geen kleur is – ook niet meer weg te denken in de koude maanden.

 De chino biedt voor ongetwijfeld iedere man wel een optie: of het nou sportief, casual of zakelijk is. Deze katoenen broek is in een korte tijd heel populair geworden en zal ongetwijfeld nog in het modebeeld blijven. Is de heren chino wat voor jou? Neem dan snel een kijkje in onze webshop!