10 tips bij het uitzoeken van je trouwkostuum

Op je trouwdag wil je er natuurlijk op je best uit zien. Een perfect trouwpak is natuurlijk één van de belangrijkste onderdelen van jouw trouwlook. Het trouwpak dat jij kiest bij Jac Hensen is volledig afgestemd op je maat en persoonlijkheid. Welke smaak je ook hebt: voor jou hebben wij het perfecte trouwpak. Om je enigszins te begeleiden bij de voorbereiding van je bruiloft hebben we 10 tips opgesteld, belangrijk zijn om in je achterhoofd te houden bij het uitzoeken en mooi houden van je trouwpak.

  1. Begin ruim voor je bruiloft met het uitzoeken van je trouwpak. Het liefst zelfs zo'n twee tot negen maanden voordat je bruiloft gepland staat.
  2. Laat het trouwpak goed op maat maken, maar let wel op je gewicht nadat je het trouwpak hebt gekocht. Zodat het nog precies zo zit als je het gekocht hebt... perfect.
  3. Je toekomstige bruid krijgt bij de bruidszaak vaak een lapje stof van haar jurk mee. Vraag je aanstaande echtgenote naar dit lapje stof, zodat je die mee kunt nemen bij het uizoeken van je trouwpak. Dan weet je zeker dat jullie perfect bij elkaar passen. Ook zonder het lapje stof kunnen de specialisten van Jac Hensen je prima adviseren. Onze specialisten zijn namelijk volledig op de hoogte van alle trends en kleuren van bruidsjaponnen.
  4. De broekspijpen vallen aan de achterzijde iets boven de hak van je schoen. De onderkant van de pijp valt dus iets schuin, hierover adviseren we je in de winkel natuurlijk ook.
  5. Je maakt je trouwpak af met de juiste trouwaccessoires. Het is van cruciaal belang voor je trouwlook dat je overhemd, das, manchetknopen, riem, sokken en trouwschoenen allemaal perfect bij elkaar passen. Daarom raden wij aan om je gehele trouwpak bij één winkel te kopen.
  6. Stem de kleuren van je trouwpak en accessoires goed met elkaar af. Zo is het mooier als je trouwschoenen en trouwriem van hetzelfde leer gemaakt zijn en dezelfde kleur hebben. Voor je trouwsokken geldt hetzelfde. Je trouwsokken kun je het beste afstemmen op je trouwschoenen óf je trouwpak.
  7. Voorkom kreuken en vervoer/bewaar je trouwpak altijd in de bijgeleverde kledinghoes. Dan weet je zeker dat er geen vlekken of beschadigingen optreden.
  8. Bij het dragen van je trouwpak pas ook dan op voor kreuken. Om dit te voorkomen trek je, wanneer je gaat zitten, je jasje aan beide revers naar voren. Ga vervolgens zitten met de rug van je jasje glad tegen de leuning van de stoel. In de auto is het verstandig je jasje uit te doen.
  9. Ook erg belangrijk: het juiste ondergoed dragen tijdens je trouwdag. Draag een strakke boxershort met zo min mogelijk dikke stiksels. Je voorkomt daarmee oneffenheden onder je trouwpak.
  10. Na je bruiloft is het verstandig om je trouwpak naar een goede, erkende stomerij te brengen en hem te laten reinigen. Het is hier wel van belang dat de stomerij ervaring heeft met het behandelen van soortgelijke stoffen.

Kom vooral langs bij één van onze trouwvestigingen. Maak online een vrijblijvende afspraak. Wij adviseren je graag.

Ga terug naar de trouwpagina >