Hoe draag je een kostuum en wanneer?

Kleren maken de man, dat vinden wij ook bij Jac Hensen. Kostuums zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Hoe draag je een kostuum en wanneer?

Kostuumsgil
Een kostuum draag je voornamelijk zakelijk of op feesten en partijen. Een kostuum bestaat altijd uit een colbert, pantalon, overhemd en om het af te maken natuurlijk een stropdas.
Het kostuum wordt aangepast aan de 'dress-code' en daarom zijn er verschillende soorten kostuums:

Jacquet

Lange panden kenmerken de jas van dit kostuum. Deze wordt altijd gedragen in combinatie met een gestreepte pantalon en een grijs of zwart vest. Een 'jacquet' wordt gedragen tijdens een bruiloft, gala feest of bijvoorbeeld buluitreiking.

White Tie of Cravate Blanche

Bij een gelegenheid waar verwacht wordt dat je in een White Tie of Cravete Blanche komt, wordt je geacht een rokkostuum te dragen. Deze wordt gedragen bij officiële gelegenheden. Je kunt hierbij denken aan bruiloften en galafeesten.

Black Tie of Cravate Noire

Na deze twee soorten kostuums, is er nog een derde. De Black Tie of Cravate Noire. Hierbij draag je een smoking welke wat minder officieel is dan de White Tie of Cravate Blanche. Deze smoking wordt altijd in de avond gedragen.

Jac Hensen heeft een grote collectie aan kostuums en colberts, ook binnen onze grote maten herenkleding collectie.

Tips

Nu je weet welk kostuum je wanneer draagt, ontbreekt er nog één ding: hoe gaan we deze dragen?
Bij het colbert reiken de mouwen tot de pols en bij een colbert met een enkele rij knopen blijft de onderste knoop altijd open.
De manchetten van het overhemd horen een klein stukje onder het colbert uit te komen. Als je klassieke gilet (mouwloos) draagt, laat je het onderste knoopje open.
Tot slot hoort de pantalon op de voet en achter op de hiel te vallen.

Het pak is altijd de elegantste kleding die een man kan dragen mits de pasvorm, kleur en stof juist gekozen zijn. Tevens moet het kostuum passen bij de gelegenheid, het tijdstip van de dag, het jaargetijde en zelfs het klimaat. Een boel dingen waar je op moet letten dus. En als het pak even niet nodig is, verzorg het goed. Een pak stomen is de makkelijkste en beste manier om een pak goed schoon te houden. Tevens is het belangrijk dat je de kasten goed schoon houdt en het kostuum in een gesloten zak in de kast op hangt.

Wist je trouwens al dat wij de nieuwe najaarscollectie binnen hebben? Heb je binnenkort een galafeest of bruiloft? Bekijk onze collectie heren kostuums voor de perfecte outfit.