Onze belofte over duurzaamheid

Weten dat het goed zit gaat om meer dan kleding. Het gaat om de keuzes die je maakt en de manier van leven die je kiest. We geloven dat iedereen streeft naar een betere wereld en willen daar allemaal aan bijdragen.

In de bruisende modewereld, waar de straten zijn gevuld met voordelige fast-fashion spelers en schreeuwende modegiganten, is het maken van een verantwoorde keuze een uitdaging. Zeker wanneer de naam op de pui van de winkel synoniem staat voor kwaliteit en service. 

De misstanden in de kledingindustrie doen pijn. Een eindeloze cyclus van mode zorgt ervoor dat het vandaag gekochte kledingstuk morgen weer uit de mode is. Dagelijks staat er een verhaal over uitbuiting van arbeiders in de krant en de verwoestende impact op het milieu zorgt ervoor dat toekomstscenario's uit jaren '80 films realistisch lijken. Toch is er nog steeds een groep mensen die hun twijfels hebben over duurzame mode. "Te duur", "geitenwollenkleding", "bedrijven zeggen A, maar doen B", "het zal mijn tijd wel duren" zijn veelgehoorde excuses. 

Gedreven door de nieuwsgierigheid naar hoe het beter kan, startten we jaren geleden project duurzaamheid. Een zoektocht naar verantwoorde kledingstukken die niet alleen stijlvol zijn, maar ook een tijdloze elegantie hebben. Jaren terug was dat ingewikkeld. Begrijp ons niet verkeerd, maar de gerecyclede materialen van vijftien jaar geleden hadden niet de klasse van de hightechstoffen die nu van de band rollen. Duurzame mode heeft enorme stappen gemaakt. 


Visie op duurzaamheid

Veel mensen denken dat duurzame kleding niet modieus of betaalbaar kan zijn. We bewijzen graag het tegendeel. Door het zorgvuldig kiezen van materialen, het streven om samen te werken met leveranciers die eerlijke werkomstandigheden bieden en te gaan voor algemene tendens - in plaats van vluchtige trends.  Ons doel is om mode te creëren die goed voelt, zowel letterlijk als figuurlijk. 

Samenwerkingen

We willen gebruik maken van 
verantwoorde materialen en 
samenwerken met leveranciers die 
eerlijke werkomstandigheden bieden

Jac Hensen

Wij zorgen voor een kwalitatief
product dat lang meegaat. 
Met informatie over het wassen
en onderhoud, verlengen we die duur.

Circulariteit 

Samen met ReShare zorgen we
ervoor dat producten aan het 
einde van hun levenduur terug
in de keten komen bij
producent of consument.

Loop een rondje door de winkel en zie labels die verhalen vertellen over de herkomst van de kledingstukken, de mensen die ze hebben gemaakt en de processen die ze duurzaam maken. Elke aankoop ondersteunt een verhaal. Een verhaal van respect voor de planeet en haar bewoners. Pas een kledingstuk en wanneer je in de spiegel kijkt, zie je niet alleen een stijlvolle man, maar ook iemand die een positieve keuze maakt. Een keuze die verder gaat dan mode, een keuze die bijdraagt aan een betere wereld. 

Duurzame kleding gaat niet om het opofferen van stijl of het betalen van exorbitante prijzen. Het gaat om het maken van een geïnformeerde keuze, over het zijn van een bewuste consument. Het gaat over meer dan kleding. En dat is precies waar Jac Hensen voor staat.  

Concreet betekent dat:

Waardering voor het product

Trots op ieder kledingstuk

Tijdloze kleding


Geen vluchtige trends, maar grotere tendens 

Weinig afval door kwaliteit

Minder vaak vervangen door een langere levensduur 

Behoud van bronnen


Kleding wordt gerepareerd of krijgt een tweede leven   

Kleding als handtekening

Stijlvolle items die lang meegaan zeggen iets over jou


De nieuwste duurzame kledingstukken