Black Friday stapelkorting: 15% bij 2 en 20% bij 3+ items
Ontvang tot 50% korting op de Meepakkers
Athleisure trend mannenAthleisure trend mannen

Athleisure voor heren

Zelfs als je interesse in mode en de daarbij horende trends momenteel op een laag pintje brand, heb je waarschijnlijk opgemerkt dat de invloed van sportkleding binnen de herenmode aan populariteit wint. Sterker nog, Athleisure (zoals deze trend heet) begint flink de overhand te nemen in het straatbeeld.  
Wat is Athleisure? Waar komt de Athleisure trend voor heren vandaan? En nog belangrijker, hoe draag je Athleisure kleding? Antwoorden in blogvorm staan voor je klaar; je hoeft ze alleen nog maar even door te lezen! En om je pole-position te geven om de Athleisure trend te shoppen, zetten we ook nog even onze populairste Athleisure kleding voor je op een rijtje!  


Athleisure oorsprong

Okay, even terug naar het begin. Jogginsbroeken en sportshirts waren oorspronkelijk bedoeld om in te trainen, maar ook deze tak van sport heeft zich door de jaren heen ontwikkeld. De doorgaans zwaar synthetische en onpraktische kleding maakte plaats voor stretchy stoffen met een uitzonderlijk hoog draagcomfort; resumé is dat de jogginsbroek vandaag de dag beter geschikt is om in te ontspannen dan je favoriete spijkerbroek. Voeg een pandemie van twee jaar aan toe, waarin de nette pantalon steevast in de kast bleef hangen, en we zijn in 2022 aanbeland – een periode waarin Athleisure een belangrijke trend voor heren is geworden. 


"Athleisure is kleding waarin je kunt ontspannen, zonder concessies te doen op het gebied van stijl."

Athleisure betekenis: Wat is Athleisure nou eigenlijk?

Athleisure is een luxe benaming voor sportkleding, waarbij wel de belangrijke noot is dat deze geschikt is voor alledaags gebruik. Eigenlijk kleding die je meer zou verwachten bij gerenommeerde sportmerken als Björn Borg of New Balance, maar nu ook langzaam zijn weg begint te vinden richting tal van andere merken, waaronder bijvoorbeeld Matinique of ons eigen Hensen label. 

Athleisure is kleding waarin je kunt ontspannen, zonder concessies te doen op het gebied van stijl. Zo kun je in dezelfde kleding je zondagse trip naar de supermarkt maken als waarin je het goede boek in je luie stoel doorbladerd.  


Athleisure jogginsbroek

Draag een Athleisure jogginsbroek bij voorkeur met de bijpassende hoodie. Jogginsbroeken zijn in 2022 niet meer alleen voor na de training, maar eigenlijk geschikt voor ieder casual draagmoment (binnen de grenzen van de etiquette natuurlijk). Wil je de jogginsbroek verder implementeren in je garderobe? Zorg dan dat de rest van je outfit clean is en kies voor effen en basic kleuren als grijs, wit en zwart.


Athleisure hoodies

In navolging van de Athleisure trend volgt de enorme opleving die de hoodie momenteel beleeft. Waar je vroeger na een rondje joggen comfortabel wegdook in je hoodie, mag deze nu zelfs als sportief contrast onder een nette overjas. Handig, want wanneer het ’s avonds afkoelt is een Athleisure hoodie een bijzonder comfortabel kledingstuk om van de kapstok te plukken.