Voordeelweken: Stapel korting tot 20%
Date outfit manDate outfit man

Inspiratie om stijlvolle date outfits samen te stellen 

Ah, je hebt een leuke date op de planning staan en zoekt daar nu een stijlvolle outfit voor? Fantastisch om te horen! Daar helpen we je graag mee. In deze blog vind je handige tips, goede achtergrondinformatie, advies van Sergio (!) en onze aanbevelingen. Genoeg reden dus om even door te lezen. 

De kleding die je naar een date draagt is niet onbelangrijk, omdat je outfit een verlengstuk is van je persoonlijkheid. Iets dat veel zegt over wie je bent. Een date is de perfecte gelegenheid om daar even bij stil te staan.

Wat wil je dat je outfit over je zegt? Zijn er bepaalde eigenschappen waar je meer nadruk op wil leggen? Zaken waar je met de juiste date outfit goed op in kunt spelen. En dan hebben we het nog niets eens over de boost in zelfvertrouwen die een goed setje kleding je kan geven.  


Wat te dragen naar een date?

Je date outfit moet voor jou werken, in plaats van andersom. Dat wil zeggen dat de selectie kleding jou in het best mogelijke licht portretteert. Hiervoor moet hij je positieve eigenschappen accentueren, terwijl de rest naar subtiel naar achtergrond wordt gebracht. Kies kleuren die je doorgaans goed staan (of waar je in het verleden complimenten mee oogstte) en voor pasvormen die de krachten van je postuur ondersteunen – slim fit bij een lengte doet wonderen, terwijl een te lang kledingstuk je korte postuur juist benadrukt. Hou daar rekening mee en je wordt de beste versie van jezelf, wat weer zorgt voor een welkom stukje extra vertrouwen.

Dus wat draag je dan naar een date? In de eerste plaats een outfit waar jij je comfortabel in voelt. Er zijn genoeg facetten om rekening mee te houden en het dragen van een te strakke broek is dan echt niet iets dat je erbij kunt gebruiken. In de tweede plaats een outfit die inspeelt op de locatie van de date – die zijn op te delen in casual en formeel. Je goed kleden hangt namelijk af van de bestemming. 


"Een nette date outfit toont dat je serieus bent, goed voor jezelf zorgt en dat je waarde hecht aan wat mensen van je vinden."

Casual date outfit ideeën voor mannen 

Laten we even beginnen met wat een casual date outfit over je zegt. Iemand met een informele kledingstijl is benaderbaar, wordt sneller aardig gevonden en deze look benadrukt de relaxte kant van je persoonlijkheid. Begin je al met je goedkeurend met je hoofd op en neer te schudden? Tof, dan is dit de juiste outfit voor jou.

Je draagt deze plunje wanneer je je date hebt overtuigd om met jou naar een informele aangelegenheid te gaan. Laat je actieve kant zien tijdens een wandeling in het park en kies voor sportieve sneakers om dit te onderstrepen. Deel je feilloze muzieksmaak bij een concert, terwijl je met een combinatie van een bodywarmer en hoodie laat zien dat je de huidige tijdsgeest helemaal onder de knie hebt. Profileer je creatieve vermogen met een cursus schilderen én daarbij passend royaal vallend overshirt met uitgesproken ruit.

Kortom, speel met je kleding in op waar je naar toe gaat. Succes gegarandeerd.  


Een goed pak doet net zoveel voor je look als uren in de professionele grimage."

Nette date outfit inspiratie voor heren 

Een nette date outfit toont dat je serieus bent, goed voor jezelf zorgt en dat je waarde hecht aan wat mensen van je vinden. Het geeft ook aan dat je de date op waarde schat en daar ook in je aankleding over nagedacht hebt. Dat brengt de nodige positieve associaties met zich mee, natuurlijk. Zeker als de locatie chique is, is het raadzaam om een formele date outfit samen te stellen. 

Het aantal mogelijkheden om jezelf even goed aan te kleden, is de laatste jaren flink afgenomen. Tot onze grote spijt. Want een goed pak doet net zoveel voor je look als uren in de professionele grimage of maanden afzien op Atkins zouden doen. Je ziet er simpelweg beter uit mét colbert. Grijp deze mogelijkheid daarom met beide handen aan om wél voor je colbert te kiezen en je trouwe spijkerbroek een welverdiende avond rust te geven.  

Toon je kennis van de stad en trakteer je date (en jezelf) op een mooi etentje in een hippe tent terwijl je stijlvol én comfortabel binnenstapt in een donkerblauw stretch pak met een dunne trui eronder. Laat je diepgang zien in het theater tijdens een balletvoorstelling (het zal je verassen hoe leuk je dat vind) met een ruitcolbert op een chino. Je raad het al, speel met je outfit in op je omgeving om het maximale eruit te halen.  


Sergio First Dates outfit 

Tijdens een aflevering van “Weten dat het goed zit” hebben we twee van onze ambassadeurs over dit onderwerp met elkaar laten praten. Sergio, die ken je van First Dates of zijn fantastische theatertour (zijn boek over de Liefde is ook de moeite waard) sprak met Ferry Somogyi, die je onder andere kent van GTST of zijn brede oeuvre filmrollen.

Wat ze bespreken over date outfits vind je in de video: 


Welke items mogen niet ontbreken in je date outfit?  

Nu zul je grote delen van je date outfit al lang en breed thuis hebben liggen, maar om voor iedere gelegenheid een stijlvolle set samen te kunnen stellen is het handig om beroep te kunnen doen op een overzichtelijk lijstje. Vink ze af en jij kunt iedere gelegenheid met zelfvertrouwen tegemoet.  

Deze items mogen niet ontbreken in je date outfits: 

  • Donkerblauw colbert - het duizenddingendoekje van de herenmode  
  • Effen dunne trui – voor onder je jasje of over je overhemd  
  • Comfortabele hoodie – inclusief het risico dat deze na een succesvolle date wordt ingepikt 
  • Wit overhemd – scoort altijd punten 
  • Beige chino-  als alternatief op je spijkerbroek 
  • Stretch pantalon – er goed uit zien mag best comfortabel voelen  
  • Ruimvallend overshirt – als het even kan met ruitpatroon  
  • Nieuwe onderbroek en sokken – je weet namelijk niet wat zichtbaar wordt   
  • Goed gepoeste schoenen – afgetrapte stappers zijn een van de grootste afknappers 
  • Combineer deze items onderling en je kunt een breed scala aan sets maken, zonder dat er teveel over na hoeft te denken. Kies gerust voor de minder voor de hand liggende set van hoodie met pantalon! 

Onze aanbevelingen om de perfecte date outfit samen te stellen 

Dat was een hele tour. Een stukje ouder, maar een stuk wijzer! Nu weet jij net zo veel als wij over het samenstellen van de perfecte date outfit. Ongeacht gelegenheid of dresscode weet jij op welke items je kunt terugvallen om goed voor de dag te komen. Enige wat we je nog willen bieden is een selectie aanbevelingen:


Ontdek alle draagmomenten

Inspiratie nodig voor andere draagmomenten? Bekijk dan al onze artikelen over gelegenheden, vrije tijd, bruiloften, dagjes weg en veel meer.


Lees meer artikelen

Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.