man outfit outdoorman outfit outdoor

Eropuit met de perfecte outdoor outfit  

Staat hij bij jou ook in de top 5? De wens op er wat vaker op uit te gaan. Gewoon even de natuur in. Wandelen, fietsen of met het bootje – de manier waarop maakt niet uit. Dit jaar zien we deze resolutie positiever in dan ooit. In de periode waarin de zon al voor 7:00 op komt word je wakker met een soort hernieuwde energie. Laten we die impuls dit jaar gewoon gebruiken om er vaker op uit te gaan!  

De belangrijkste uitrusting voor avonturen uit deze categorie is de outfit waarin je de natuur te lijf gaat. Eentje waarin je er goed uitziet, maar nog belangrijker is dat jij je er goed in voelt. Voldoende bescherming tegen de elementen, hoogwaardige materialen die slijtvast zijn op ruwe terreinen zijn vanzelfsprekende selectie criteria. We helpen je graag op weg met inspiratie en aanbevelingen om de perfecte outdoor outfit samen te stellen. Ga je dit aankomend weekend eropuit?  


Het samenstellen van een outdoor outfit voor mannen

Wij zijn, net als jij, fan van mooie materialen als wol, zijde en kasjmier, maar in de lijst met favoriete materialen sluipen in toenemende mate ook kunstmatige materialen. Waarschijnlijk check je ieder potentieel kledingstuk al op aanwezigheid van elastaan, zeggen de termen ripstop en fleece je iets en kijken fervent hardlopers watertandend naar de sneakers die jij gebruikt voor je wekelijkse rondje boodschappen. Dat is kennis die je goed kunt gebruiken tijdens het samenstellen van de ideale outdoor outfit. Tegenwoordig geldt dat jij op alles voorbereid wilt zijn en je kleding dat dus ook moet zijn. 


Stap 1: De bescherming van een outdoor jas

Ver weg van of juist dicht bij de wildernis, een goede outdoor jas is eigenlijk altijd een goed idee. De wetenschap beschermd te zijn tegen een onverwachte bui of dalend kwik, zorgt voor een stukje gemoedsrust op het moment van vertrek. In de wereld van outdoor jassen is veel verkrijgbaar. Van dedicated merken die zich niet schromen om een extra 0 achter de vraagprijs te plakken tot je vertrouwde kledingmerken die de beschikbare kennis gebruiken om hun jassen naar een hoger niveau te tillen. Een selectie van de beste outdoor jassen van dit moment staat voor je klaar.  


Stap 2: Een t-shirt, hoodie of bodywarmer? 

De binnenste laag van je outdoor outfit is er een open staat voor een stukje improvisatie. Laat je keuze afhangen van de tijd van het jaar, maar nog meer van de waarden die je vindt in je favoriete weersvoorspellingsapp. Onze aanraders lopen van een t-shirt bij hoge tempraturen tot een comfortabele hoodie bij gematigd weer en een extra bodywarmer wanneer je vooral op basis van doorzettingsvermogen op pad gaat. Onze specifieke aanbevelingen per categorie staan voor je klaar.


Stap 3: De praktische outdoor broek 

We generaliseren niet graag, maar doorgaans hebben heren het zonder handtas te stellen. Dat neemt niet weg dat we graag voorbereid zijn op uiteenlopende situaties, zeker wanneer we de natuur ingaan. Hoewel je telefoon een breed scala aan handigheden herbergt, is een zakmes of een beetje zonnebrand vaak geen overbodige luxe. Daarnaast zul je vast nog wel je eigen belangrijke items hebben waar je niet zonder kan. We adviseren een broek met zakken. Niet twee, niet vier, maar zoveel mogelijk zakken. Eén keer inrichten en voor de rest van de trip profiteren van het weten waar alles zit. De cargo broek is onmisbaar voor iedere outdoor outfit.  


Stap 4: De juiste outdoor schoenen  

Als het gaat om de juiste outdoor schoenen zijn er twee paden die je kunt bewandelen (pun intended). Waar de ene zijn huis niet verlaat zonder zijn vertrouwde robuuste wandelschoenen om de natuur te lijf te gaan, zien we een steeds grotere opkomst van heren die in dit geval voor de mobiliteit van een lichte sneaker gaat. Voor die wandelschoen verwijzen we je graag naar een concullega, maar die sneakers kun je ook prima uit ons assortiment plukken. Onze favorieten staan voor je op een rijtje. 


Conclusie

Iedereen heeft de ambitie om er vaker op uit te gaan. Maak het jezelf makkelijk door een goede outdoor outfit klaar te hebben liggen. Kies praktische kledingstukken van technische stoffen die je beschermen tegen de elementen. Dus of je nu zoek naar een isolerende bodywarmer, een sportief t-shirt of droog wilt blijven met een hoogwaardige waterdichte jas, in onze collectie vind jij de perfecte stukken voor je outdoor outfit. Maak hem in ieder geval af met een goede pet! 


Ontdek alle draagmomenten

Inspiratie nodig voor andere draagmomenten? Bekijk dan al onze artikelen over gelegenheden, vrije tijd, bruiloften, dagjes weg en veel meer.Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.