Voordeelweken: Stapel korting tot 20%
Sneaker trends 2023Sneaker trends 2023

Vijf sneaker trends waar jij dit seizoen op kunt vertrouwen

Gedragen door iedereen – van ministers tot studenten, er is geen schoen zo populair als de sneaker. Richt je blik omlaag om te bevestigen dat sneakers de standaard schoenen zijn geworden van het sportveld, maar ook in de straten van de stad en zelfs op de kantoorvloer. De combinatie van de zachte zolen, het hoge draagcomfort en de sportieve look zorgen ervoor dat de sneaker trend zich niet beperkt tot onder je jogginsbroek. Pantalon, chino of jeans? Er is altijd een trend die zich leent een setje sneakers te opteren boven klassiekere varianten. 

Sneakers zijn een van die essentiële onderdelen van een veelzijdige garderobe, waarmee je eenvoudig kunt inspelen op heel veel verschillende draagmomenten. Alleen daarom al verdienen je volgende exemplaren een stukje extra aandacht.  


Gratis back to work stijlgidsGratis back to work stijlgids

De sneaker trends voor heren in 2023

Start de zoektocht naar je volgende favoriete paar comfortabele stappers met de sneaker trends van dit moment. Zo weet jij zeker dat de sneakers die jij de komende maanden het vaakst aantrekt ook punten scoren op de stijlladder. Wij zetten de sneakertrends voor 2023 even voor je op een rijtje. Doe er je voordeel mee! 

1. De nette sneaker  

Waar de term nette sneaker een tiental jaar geleden nog de tegenstrijdigheid van een oxymoron had, is hij tegenwoordig essentieel onderdeel van iedere nette garderobe. Een nette sneaker dicht de kloof tussen je casual schoeisel en de formele stappers en is in staat om iedere outfit naar een hoger niveau te tillen. Ze garanderen je de flexibiliteit dat ze gedragen kunnen worden naar kantoor, maar ook niet misstaan wanneer je aan het einde van de dag de kinderen uit school haalt. Helemaal naar de top van de lijst met de sneaker trends dus! 

2. De neutrale sneaker

Kijk eens naar je schoenenrek en rust je ogen op het paar dat je het vaakst draagt. Grote kans dat je terecht bent gekomen op een paar (ietwat) versleten sneakers in een neutrale tint. Trouwe kompanen die je talloze keren hebben vergezeld tijdens wandelingen in het park, tripjes naar de stad of gewoon tijdens het wekelijkse rondje boodschappen. Neutrale sneakers zorgen ervoor dat je ze moeiteloos kunt combineren. Laat dat nou vaak de state-of-mind zijn waarin je bent als je sneakers opteert. 

3. The dad sneaker trend

Een andere belangrijke en uitermate populaire sneaker trend is de dad sneakers. Deze moeiteloos ogende, vintage geïnspireerde sneakers zijn gebaseerd op de schoenen die vaders in de jaren ’80 en ’90 droegen. Deze veelal functionele schoenen betreffen de uitvoeringen die aan de meer sportieve kant van het spectrum hangen en niet zouden misstaan in de sportschool of op de tennisbaan. Omarm de innerlijke nonchalante vader in je en kies dad sneakers als volgende exemplaar. Complimenten van dochters/nichtjes zijn inbegrepen. 

4. De duurzame sneaker

Met je volgende aankoop een stap in de juiste richting zetten? Schoenen met een transparant verhaal die op een milieuvriendelijke manier zijn vervaardigt winnen enorm aan terrein omdat schoenen simpelweg niet van dierlijke en schadelijke materialen gemaakt hoeven worden. Steeds meer producenten omarmen dit, waardoor jouw keuze voor een duurzame sneaker steeds eenvoudiger wordt. Omarm deze sneaker trend en zorg ervoor dat volgende generaties ook op fijne sneakers de natuur in kunnen. 

5. De witte sneaker trend is hier al een tijdje

Hoewel we begrip hebben voor de charme van uitgesproken schoenen is er één eenvoudige reden waarom iedere man een paar effen witte sneakers zou moeten bezitten: ze kunnen werkelijk met alles gecombineerd worden. Een simpele sneakers biedt een fijne basis waarop de rest van je kleding het uitgesproken werk kan doen óf de ondergrond voor een meer Scandinavische less-is-more benadering. Heb jij deze sneaker trend nog niet op je schoenenrek? Dan is dit het moment om dat wel te doen.  


Deze sneaker trends staan op onze verlanglijst

Dan zijn er nog een paar sneaker trends die we niet besproken hebben, maar doordat ze bovenaan ons verlanglijstje staan wél een eervolle vermelding verdienen.  

  • De vegan sneaker gemaakt van hoogwaardig imitatieleer  
  • De door basketbal geïnspireerde High-top sneaker 
  • De ruig ogende, outdoor sneaker om ook mee door de regen te kunnen banjeren  
  • De luxe suède sneaker – omdat je jezelf soms wilt trakteren 
  • De nette slip-on sneaker met gespsluiting 

 Sneakers schoon en netjes houden?

Je sneakers zijn natuurlijk een investering, dus investeer ook wat tijd om ze langer mooi te houden. Denk aan een goede spray om ze te beschermen tegen de elementen en schoensmeer om de kleur bij te houden! Leer er alles over in ons schoenen onderhoud blog.


Lees meer artikelen

Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.