Zomer outfit herenZomer outfit heren

Zomer outfit heren

De grijze dagen liggen in een ver verleden achter ons en hebben plaatsgemaakt voor zon, zomer en warmte. En hoewel de zomer het seizoen is waar we doorgaans het minste kleding dragen qua volume (met korte broeken en polo shirts als steevast uniform) is de zomer wél het seizoen dat de meeste problemen oplevert met betrekking tot welke outfits je kan en mag dragen.

Kan een korte broek naar kantoor? Is een colbert niet te warm? Waarom kreukt dat linnen toch altijd zo? Zo kunnen we nog wel even doorgaan met de vragen die ons dagelijks om de oren vliegen. We beantwoorden deze vragen (en meer) graag en helpen je direct om met die kennis de perfecte zomer outfit voor heren samen te stellen.


De perfecte zomer outfit voor heren

Als het warmer wordt, dan zegt je instinct dat je minder moet gaan dragen. Dat is eigenlijk niet waar. Beeld je even de Sahara in en stel je voor dat daar een man loopt. Wat heeft hij aan? Als je hetzelfde beeld hebt als wij, dan zie je een man in een ruim vallend gewaad, in een lichte kleur en dat het complete lichaam bedekt. Bingo, daar gaan we op voortborduren.

Okay, dat wil niet zeggen dat je zomer outfit een gewaad moet zijn, maar deze kennis is wel nodig om een succesvolle zomer outfit te combineren. Doel is namelijk om zoveel mogelijk van je lichaam te bedekken tegen de zon (de bron van de warmte). Dit doen we met luchtige en loszittende lagen. Daarmee gaan we de perfecte zomer outfit voor heren samenstellen.


"Negen van de tien zomer outfits starten steevast met een polo."

Zomer overhemd heren 

Het meest praktische kledingstuk voor de zomer is het overhemd. Het liefst eentje van linnen. Shop er eentje die net ietsjes aan de ruime kant is en lange mouwen heeft. Lange mouwen kun je altijd nog opstropen; maar kunnen in de felle zon juist de hele arm beschermen.  

Maar kreukt linnen dan niet enorm? Ja, het klopt dat linnen kreukt. Bij tempraturen van boven de 27 graden is een gekreukt overhemd niet ons grootste probleem; het voegt juist een lekker casual element toe. Tijdens de uren op kantoor is ‘ie nog helemaal glad, maar wanneer je rond 17:00 naar het terras gaat is hij perfect afgestemd op de omgeving.

Als perfect zomer overhemd raden we je die van Jac Hensen Premium aan. Net een tikkeltje duurder dan je had gehoopt, maar je krijgt er veel draagplezier voor terug! Donkerblauw is gaaf.


Het zomer colbert voor heren 

De beste manier om de zomer draagbaar te houden qua tempraturen is door de kiezen voor laagjes die niet blijven plakken tijdens de heetste maanden van het jaar. Kies ruime pasvormen om de lucht te laten stromen en besteed aandacht aan de stofopbouw van producten. Katoen is bijzonder goed geschikt, maar ook linnen (is hij weer) is super. Wol maakt de top 3 van stoffen voor de zomer compleet. Stoffen mogen gerust onderling geblend worden. 

Is een colbert niet te warm dan? Een colbert van de juiste stof is niet te warm; hoewel we wel aanraden hem zo snel mogelijk over een stoel of kapstok te draperen na het arriveren. Let bij het aanschaffen van een zomer colbert wel even op de voering. Daar wil je namelijk zo min mogelijk van hebben. Ongevoerde colberts zijn perfect voor de zomer.  

Nog geen zomer colbert gevonden? Neem dan deze van Nils in het donkerblauw om je zomer outfit een stijlvolle upgrade te geven.


De polo als onderdeel van de perfecte zomer outfit  

Negen van de tien zomer outfits starten steevast met een polo. Dat is helemaal terecht. Polo’s zijn doorgaans van pique katoen, dat een vrij open structuur heeft. Dit laat twijfelende zuchtjes wind gewoon direct naar binnen en voorkomt oververhitting.  

Wat is de perfecte zomer polo voor heren? Goede vraag, leuk dat je hem stelt. De perfecte polo voor de zomer is gewoon een basic polo. Verassend antwoord? Wij vinden van niet. Een basic polo draag je net zo eenvoudig onder een colbert als op een korte broek. Veelzijdigheid is dus de sleutel.

Kleur hebben we het ook nog graag even over. Wit is super, lichtblauw is top, een vrolijke kleur als roze of geel kan nooit kwaad en verder zijn er eigenlijk weinig regels. Kies gewoon iets dat je goed staat of graag draagt.  


Kan een korte broek naar kantoor?

Hoewel er hele websites zijn gewijd aan dit onderwerp; ligt het antwoord op de vraag: “Kan ik een korte broek aan naar kantoor?” iets genuanceerder dan alleen ja of nee. Er zijn natuurlijk vooruitstrevende bedrijven waar het tonen van een stukje bloot been geen enkel probleem is, maar dat wil niet zeggen dat we de korte broek naar kantoor aanraden. Een mooie dunne chino of linnen broek zorgt voor dezelfde verkoelende ervaring en is qua dresscode beter geaccepteerd. 

Voor de vrijetijd geldt; ga je gang als de benen al iets zon hebben gezien. Show gerust die fietserskuiten. Welke korte broek raden we je dan aan? Eentje die nog wel een beetje netjes is, niet te strak zit, goede lichte kleur heeft en van een knitted stof is. Of we die ook hebben? Natuurlijk; onder ons eigen Jac Hensen label ligt ‘ie op je te wachten.


De perfecte zomer outfit voor heren: de broek

Kleurencombinaties zijn allesbepalend voor zomerse looks. Succesvol gecombineerde zomer outfits hebben bijna altijd een heel hoog contrast (donkerblauw en wit) of een heel laag contrast (beige en lichtbruin). Enige uitzondering op deze regel is de avontuurlijke print; die zich (doorgaans als bovenkleding) kriskras door de gebaande paden weegt. Die zomer outfit met print combineer je vervolgens weer het best op een lichte gekleurde zomer broek.  

Je zomer bestaat helaas niet alleen uit luieren in een korte broek; af en toe moet er ook nog gewerkt worden of word je op een feestje verwacht. Meer informatie over het kleden voor een feestje vind je in onze blog over bruiloft outfits. Om je heren zomer outfit compleet te maken wil je een broek die zich eenvoudig laat combineren bij verschillende kleuren. Exemplaren die aan de eis “dubbel licht” voldoen zijn het meest geschikt: stof en kleur.


Maak je zomer outfit af met de juiste accessoires  

De ideale zomer outfit valt op staat met de toevoeging van de juiste accessoires. Begin deze ontdekkingstocht altijd eerst met een goede (strand)tas; waar de overige zomer accessoires in veilig in bewaard kunnen worden. Tote bags scoren altijd stijlpunten  
Een goede zonnebril, een subtiel geurtje en een pet mogen vervolgens niet ontbreken en kunnen indien gewest ingezet worden om de finishing touch te geven aan iedere zomer outfit. Enige wat wij niet noemen, om de simpele reden dat we het niet verkopen, is de zonnebrandcrème.


Lees meer artikelen

Sneaker trends 2023Sneaker trends 2023

5 Sneaker trends voor dit seizoen

We hebben een selectie van de meest voorkomende bruiloft thema’s voor je uitgewerkt met handige tips hoe jij je outfit daarop kunt afstemmen. 

Schoenen onderhouden

Door je schoenen te onderhouden blijven ze mooier, beschermd tegen de elementen en gaan ze langer mee! Alles wat jij moet weten over schoenen.

Cadeautips manCadeautips man

Business outfits

Ontdek onze handige gids met business outfits – zo kom jij stijlvol en comfortabel voor de dag op kantoor anno 2023.

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij moet weten als gast!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij moet weten als gast!

Te gast op een bruiloft? Dit moet je weten!

We helpen je de perfecte winter outfit samen te stellen. Gun jezelf even een paar minuutjes rust en lees gewoon even verder.