Meepakkers korting tot 35%
Zomer outfit herenZomer outfit heren

Zomer outfit heren

De grijze dagen liggen (in ieder geval in gedachten) in een ver verleden achter ons en hebben plaatsgemaakt voor zon, zomer en warmte. En hoewel de zomer het seizoen is waar we doorgaans het minste kleding dragen qua volume - met korte broeken en polo shirts als steevast uniform, is de zomer wél het seizoen dat de meeste problemen oplevert met betrekking tot welke outfits je kan en mag dragen.

Kan een korte broek naar kantoor? Is een colbert niet te warm? Waarom kreukt dat linnen toch altijd zo? Zo kunnen we nog wel even doorgaan met de vragen die ons dagelijks om de oren vliegen. We beantwoorden deze vragen (en meer) graag en helpen je direct om met die kennis de perfecte zomer outfit voor heren samen te stellen. Lees je even mee?


Gratis back to work stijlgidsGratis back to work stijlgids

De perfecte zomer outfit voor heren

Wanneer het warmer wordt, zegt je instinct dat je minder moet gaan dragen. Prima gedachten, maar dat is eigenlijk niet waar. Beeld je even de Sahara in en stel je voor dat daar een man loopt. Wat heeft hij aan? Als je hetzelfde beeld hebt als wij, dan zie je een man in een ruim vallend gewaad, in een lichte kleur en dat het complete lichaam bedekt. Bingo, daar gaan we op voortborduren. 

Okay, we gaan je niet aanranden dat je zomer outfit een gewaad moet zijn, maar de kennis hierachter kunnen we gebruiken om een succesvolle zomer outfit samen te stellen. Het doel is namelijk om zoveel mogelijk van je lichaam te bedekken tegen de bron van warmte (de zon). Om te voorkomen dat deze complete bedekking juist warmte genereert, kiezen we voor luchtige en loszittende lagen om de perfecte zomer outfit te combineren. Colbertjes, overhemden en "gewone" lange broeken doen gewoon mee! 


"Negen van de tien zomer outfits starten steevast met een polo."

Onze favoriet voor de zomer: het overhemd

Het meest praktische kledingstuk voor de zomer is het overhemd. Het liefst eentje van linnen. Shop er eentje die net ietsjes aan de ruime kant is en lange mouwen heeft. Lange mouwen kun je altijd nog opstropen; maar kunnen op een terrasje in de felle zon juist de complete arm bedekken..  

Maar kreukt linnen dan niet enorm? Ja, het klopt dat linnen kreukt. Bij temperaturen van boven de 27 graden is een gekreukt overhemd niet ons grootste probleem; het voegt juist een casual element toe. Tijdens de uren op kantoor is ‘ie nog helemaal glad, maar wanneer je rond 17:00 naar het terras gaat is hij perfect afgestemd op de omgeving.

Dus als perfecte item voor je zomer outfit raden we je een linnen overhemd aan. Bij voorkeur eentje van Jac Hensen Premium. Net een tikkeltje duurder dan je had gehoopt, maar je krijgt er veel draagplezier voor terug! Donkerblauw is gaaf.


Sla in de zomer je colbert niet over

De beste manier om de zomer draagbaar te houden is door te kiezen voor laagjes die niet blijven plakken tijdens de heetste maanden van het jaar. Kies ruime pasvormen, waar de zuchtjes frisse wind nog door kunnen stormen. Kies dus gerust voor een modern of regular fit. Een te warme outfit voorkom je door te letten op de stofopbouw van producten.  Katoen is bijzonder goed geschikt, maar ook linnen is super. Wol maakt de top 3 van stoffen voor de zomer compleet. Stoffen mogen gerust onderling geblend worden. 

Is een colbert niet te warm dan? Een colbert van de juiste stof is niet te warm; hoewel we wel aanraden hem zo snel mogelijk over een stoel of kapstok te draperen na het arriveren. Let bij het aanschaffen van een zomer colbert wel even op de voering. Daar wil je namelijk zo min mogelijk van hebben. Ongevoerde colberts zijn perfect voor de zomer.  

Nog geen zomer colbert gevonden? Neem dan deze van Nils in het donkerblauw om je zomer outfit een stijlvolle upgrade te geven.


De polo als onderdeel van de perfecte zomer outfit  

Negen van de tien zomer outfits starten steevast met een polo. Dat is terecht. Polo’s zijn doorgaans van piqué katoen, dat een open structuur heeft. Dit laat twijfelende zuchtjes wind gewoon direct naar binnen en zorgt ervoor dat je lichaamswarmte afgevoerd kan worden.

Wat is de perfecte zomer polo voor heren? Goede vraag, leuk dat je hem stelt. De perfecte polo voor de zomer is gewoon een basic polo. Verrassend antwoord? Wij vinden van niet. Een basic polo draag je net zo eenvoudig onder een colbert als op een korte broek. Veelzijdigheid is dus de sleutel. Je zult hem namelijk vaak uit de kast plukken en dan wil je niet hoeven nadenken over of hij wel goed combineert. 

Kleur hebben we het ook nog graag even over. Wit is super, lichtblauw is top, een vrolijke kleur als roze of geel kan nooit kwaad en verder zijn er eigenlijk weinig regels. Kies iets dat je goed staat of wat je graag draagt.  


Kan een korte broek naar kantoor?

Hoewel er complete websites zijn gewijd aan dit onderwerp; ligt het antwoord op de vraag: “Kan ik een korte broek aan naar kantoor?” iets genuanceerder dan alleen ja of nee. Er zijn natuurlijk vooruitstrevende bedrijven waar het tonen van een stukje bloot been geen enkel probleem is, maar dat wil niet zeggen dat we de korte broek naar kantoor aanraden. Een mooie dunne chino of linnen broek zorgt voor dezelfde verkoelende ervaring en is qua dresscode altijd geaccepteerd. Wil je dan toch iets korters? Laat een chino dan iets korter maken door een kleermaker, waardoor je wel een stukje enkel bloot geeft. Dan weet je zeker dat je goed zit. 

Voor de vrije tijd geldt; ga je gang als de benen al iets zon hebben gezien. Show gerust die fietskuiten. Welke korte broek raden we je dan aan? Eentje die nog wel een beetje netjes is, niet te strak zit, goede lichte kleur heeft en van een knitted stof is. Of we die ook hebben? Natuurlijk; onder ons eigen Jac Hensen label ligt ‘ie op je te wachten.


De perfecte zomer outfit voor heren: de broek

Kleurencombinaties zijn allesbepalend voor zomerse looks. Succesvol gecombineerde zomer outfits hebben bijna altijd een groot contrast (donkerblauw en wit) of een heel klein contrast (beige en lichtbruin). Enige uitzondering op deze regel is de avontuurlijke print; die zich (doorgaans als bovenkleding) kriskras door de gebaande paden beweegt. Kies je voor zo'n print in je zomer outfit? Dan kun je die vervolgens weer het best combineren op een lichte zomer broek. Wit of beige is goed in dat geval. 

 

Je zomer bestaat helaas niet alleen uit luieren in een korte broek; af en toe moet er ook nog gewerkt worden of word je op een feestje verwacht. Meer informatie over het kleden voor een feestje vind je in onze blog over bruiloft outfits. Om je heren zomer outfit compleet te maken wil je een broek die zich eenvoudig laat combineren bij verschillende kleuren. Exemplaren die aan de eis “dubbel licht” voldoen zijn het meest geschikt: stof en kleur.


Maak je zomer outfit af met de juiste accessoires  

De ideale zomer outfit valt op staat met de toevoeging van de juiste accessoires. Begin deze ontdekkingstocht altijd eerst met een goede (strand)tas; waar de overige zomer accessoires in veilig in bewaard kunnen worden. Tote bags scoren altijd stijlpunten  
Een goede zonnebril, een subtiel geurtje en een pet mogen vervolgens niet ontbreken en kunnen indien gewest ingezet worden om de finishing touch te geven aan iedere zomer outfit. Enige wat wij niet noemen, om de simpele reden dat we het niet verkopen, is de zonnebrandcrème.


Lees meer artikelen

Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.