Meepakkers korting tot 50%

Overhemd maten

Wat is een boordmaat?
Je boordmaat is de maat van de boord van een overhemd, gemeten aan de binnenkant. Je meet dus in feite de omtrek van je nek, aangezien het overhemd hier omheen moet vallen.

De boordmaat is belangrijk wanneer er een das omheen gedragen wordt. De boordmaat bepaalt ook de overige maten van het overhemd, namelijk de bovenwijdte, taillewijdte en ruglengte.

Belangrijk!
Een boordmaat 39, is qua bovenwijdte, taillewijdte en ruglengte exact gelijk aan een boordmaat 40. Alleen de nekomvang is 1cm groter, namelijk 40cm. Dit geldt dus ook voor een 41 & 42 etc. De maattabellen op onze site geven hier meer inzicht in. Echter zijn dit slechts indicaties.

Lengtematen overhemden
Overhemden met een extra rug- en mouwlengte zijn qua boordomvang, bovenwijdte en taillewijdte gelijk aan de normale lengte overhemden. Deze overhemden hebben extra centimeters in de rug en mouw, afhankelijk van het merk en model.

Internationale maten
Internationale maten worden aangeduid met S, M, L, XL, etc. Deze maten worden in de maattabel gekoppeld aan een bijbehorende boordmaat.

Voor meetinstructies en meer informatie over pasvormen en maten. Verwijzen wij je graag door naar de maattabel, te vinden op de pagina van het desbetreffende artikel onder het maatselectievakje.