Er goed uitzien in een beige trouwpakEr goed uitzien in een beige trouwpak

Dit is waarom je een beige trouwpak moet dragen!  

Vroeger dacht je bij een beige pak misschien aan die Aardrijkskundeleraar die het voor mekaar kreeg om zestig minuten te doen laten aanvoelen als zes volledige weken, maar in deze ode aan het beige trouwpak gaan we jou laten zien hoe gaaf die frisse kleur wel niet kan zijn! In deze blog geven we je alle informatie, handige stijltips en fijne voorbeelden die jij nodig hebt om het perfecte beige trouwpak te scoren. Graag stellen we je voor aan Beige 2.0: de niet-Aardrijkskunde-leraar-editie!

We hebben het al eerder geroepen dat aardetinten een trend voor trouwpakken in 2023 is. Beige is bij uitstek de kleur om deze trend toe te voegen aan je bruiloft en het past heel goed bij thema’s als Bohemian Chic of een bruiloft op het strand. Ohja, ook handig om te weten: een beige trouwpak staat bijzonder goed als je partner in een witte of crème jurk ten tonele gaat verschijnen (daarover later meer). 


Heren, zo combineer je een beige trouwpak

Nu kan het zijn dat de kleur beige momenteel ondervertegenwoordigd is in je kledingkast en dat je wel wat tips kunt gebruiken over hoe je een beige trouwpak kunt combineren. Daar helpen we je graag mee. Er zijn drie manieren om het beige trouwpak te combineren:  

1. Combineer beige met lichtblauw en denim  

Bij de kleur beige denken we aan het strand (het is daarom dat veel stellen met een beach thema voor een beige trouwpak kiezen). De tweede kleur die in ons opkomt als we aan deze plek denken is natuurlijk die van ze zee (bij voorkeur lichtblauw) en het is daarom dat de kleuren beige en lichtblauw elkaar aanvullen. Maak je combinatie af met beachlook haar erbij en een setje zomerse instappers. 
H3 Aardetinten onderling – oftewel ton-sur-ton  
Een van de sterke eigenschappen van beige is dat het zich stijlvol laat combineren met soortgelijke tinten. Kies bijvoorbeeld voor drie of vier verschillende beige en bruintinten om in een handomdraai een voortreffelijke combinatie te stylen. Dat klinkt toch goed?  

2. Feilloze sets met alle varianten van wit en offwhite  

De toevoeging van witte kleuren aan je beige trouwpak zorgen voor een ontspannen, maar stijlvolle combinatie. Gebroken wit kan natuurlijk in vele variaties voorkomen: van ivoor tot crème, eierschaal tot lichtbeige, maar eigenlijk geldt voor alles dat ze goed staan bij beige. Mocht je partner ook wit in zijn of haar outfit hebben, dan is het altijd verstandig om beide voor dezelfde wittinten te gaan.  

3. Onverwacht stijlvol in combinatie met donkerbruin

Aardetinten laten zich eenvoudig onderling combineren en garanderen een onverachte, maar stijlvolle combinatie. Kies bij je beige trouwpak gerust voor een bruine stropdas en mooie bruine suede schoenen. Voeg wel eventjes een wit accent toe, je overhemd is vaak al voldoende, zodat de combinatie wel een vrolijk karakter krijgt! 


Hoe lichter het pak, hoe meer zomers de look  

Beige pakken werden vroeger (in de tijd dat de man nog het hele jaar door een pak droeg) geassocieerd met weekend of vakantiekleding. Het daarom dat dat we bij een beige pak nog steeds zomerse gevoelens krijgen.

Het gevaar van een licht beige trouwpak is dat het je hele lichaam bedekt en daardoor vlak overkomt. De truc hier is om het te combineren met een donkere tint in contrast, bijvoorbeeld met een contrasterend gilet, om zo een gave diepgang aan het ensemble te geven


"Ruitjes zijn een geweldige manier om op een subtiele manier textuur aan een outfit toe te voegen."

De basis onder de knie met het lichtbruine trouwpak  

Het lichtbruine trouwpak is perfect voor de man die de basis al onder de knie heeft en nu een extra stapje wil zetten. Een zachtere tint trouwpak als lichtbruin nodigt uit om met warme wittinten (met een klein beetje geel erin) te combineneren en zo een harmonieus en rustig ensemble te maken. 

Wanneer je voor een lichtbruin trouwpak gaat, zijn je schoenen altijd ook een bruintint (witte of ivoren trouwschoenen zijn de enige uitzondering op de regel). 


Een uitgesproken variatie met het beige geruite trouwpak  

Doorgaans vind je in de gemiddelde heren garderobe een boel ruitpatroontjes. Denk aan het klassieke blauwwit geblokte overhemd of de zware ruiten die decennia lang op iedereen sokken pronkten. Ruitjes zijn een geweldige manier om op een subtiele manier textuur aan een outfit toe te voegen, het kan alleen lastig zijn om ze te combineren.

Het hoogtepunt van een beige geruit trouwpak is de ruit op de stof en de rest van de outfit moet daarom dienend zijn. Vaak verraden de kleuren waaruit de ruit is opgebouwd (in dit geval beige, licht en donkerbruin) de kleuren waarmee je de rest van je outfit af kunt maken. Bruine schoenen, lichtbeige stropdas en een wit overhemd: gegarandeerd succes!


"Vergeet niet om online een afspraak te maken zodat onze specialisten ruim de tijd voor je nemen. je ontvangt bij het maken van een afspraak online ook nog eens een leuke korting op je trouwpak!"

Lees meer artikelen

Groen trouwpakGroen trouwpak

Waarom je nu een groen trouwpak moet kopen

Een trouwpakken trend die we de laatste jaren steeds terug zien is het groene trouwpak.

Blauw trouwpak kopenBlauw trouwpak kopen

Er goed uitzien in een blauw trouwpak 

Het maakt niet uit naar welke blauwtint je voorkeur uit gaat, het gaat erom hoe je hem draagt. 

Beige trouwpak kopenBeige trouwpak kopen

Het beige trouwpak - stijltips

In deze blog geven we je alle informatie, handige stijltips en fijne voorbeelden die jij nodig hebt om het perfecte beige trouwpak te scoren.