Stapelkorting:
1-3 = -10%, 4 = -15%, 5+ = -20%

Waar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpak

Waar je op moet letten tijdens het kopen van een trouwpak.

Daar sta je dan. Het is de dag van je bruiloft en je aanstaande ziet er geweldig uit. Jij mag op dat moment natuurlijk niet achterblijven. Voor je partner, voor je gasten, voor de foto’s die je leven lang meegaan maar natuurlijk ook voor jezelf. Gun jezelf de confidence-boost die je krijgt van een trouwpak dat perfect bij je past.  

Maar nu vraag je jezelf natuurlijk af, wat zijn nou belangrijke zaken waar ik op moet letten bij het uitzoeken van een trouwpak? Ja, het klopt dat hier veel bij komt kijken, maar geen paniek! Daarvoor zijn wij er. Ieder jaar helpen wij met onze expertise meer dan 3.000 bruidegoms aan hun perfecte outfit. We helpen met het maken van keuzes en geven advies over wat staat, past en stijlvol is.  

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom geven we je alvast een paar praktische tips zodat jij goed voorbereid op pad gaat wanneer het moment daar is. Lees je even mee? 


Begin bij het begin: bereid je goed voor

Het online oriënteren op trouwpakken is hartstikke leuk. Heb je nog geen Pintrest bord met alle gevonden hoogtepunten? Dan raden we je aan om dit alsnog even aan te maken. Bij een bruiloft op het strand van Scheveningen kies je voor een totaal ander pak dan wanneer je in een stoere boshut voor een bohemian bruiloft gaat. Afhankelijk van het thema en de invulling zul je ook op andere zaken moeten letten wanneer je op pad gaat voor het perfecte trouwpak. Bij casual thema’s passen losse pasvormen en bij formele trouwerijen ga je juist voor een goed aangesloten fit. De lengte van de broek is ook variabel. Een streepje enkel bij trendy thema’s mag, maar hanteer een normale lengte voor traditioneel. 

"Zo’n wauw-moment wanneer de ander binnen loopt blijft onbetaalbaar"

Kleuren trouwpakkenKleuren trouwpakken
Een roze, groen en blauw trouwpak.

Dit is waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kleur trouwpak 

Traditiegetrouw kiezen verloofden hun outfits uit zónder hun partner en blijft de keuze geheim tot het allerlaatste moment. Zo’n wauw-moment wanneer de ander binnen loopt blijft onbetaalbaar. Daar wil je natuurlijk een fantastisch gevolg aan geven zodat ditzelfde effect nogmaals ontstaat wanneer jullie naast elkaar staan.  

Een trouwpak beslaat een groot deel van je lichaam, waardoor de gekozen kleur een grote invloed heeft op je algehele look van jou – maar ook die van het totaalplaatje met je partner. Het kiezen van de juiste kleur bij de outfit van je partner is daarom van groot belang.  

Handige tip op dit gebied is om je aanstaande te vragen naar een stukje stof of een (close-up) foto van de outfit. Laat dit zien aan een van onze specialisten zodat je er zeker van bent dat jullie outfits goed bij elkaar passen. Heb je dit helaas niet? Laat je aanstaande dan (telefonisch) de kleur of stijl omschrijven aan onze specialisten, waardoor we je alsnog goed kunnen adviseren. 

Groen trouwpakGroen trouwpak

Waarom je nu een groen trouwpak moet kopen

Een trouwpakken trend die we de laatste jaren steeds terug zien is het groene trouwpak.

Blauw trouwpak kopenBlauw trouwpak kopen

Er goed uitzien in een blauw trouwpak 

Het maakt niet uit naar welke blauwtint je voorkeur uit gaat, het gaat erom hoe je hem draagt. 

Beige trouwpak kopenBeige trouwpak kopen

Het beige trouwpak - stijltips

In deze blog geven we je alle informatie, handige stijltips en fijne voorbeelden die jij nodig hebt om het perfecte beige trouwpak te scoren.


Waar je op moet letten als het aankomt op de fit van je trouwpak 

We weten allemaal de weg naar de kleermaker te vinden wanneer het gaat om een spijkerbroek die een centimeter korter moet of wanneer een je favoriete kledingstuk hersteld moet worden, maar wat weinig mensen weten is dat de kleermaker eigenlijk je allerbeste vriend is.

Bij een pak in het algemeen kan heel veel worden aangepast. Mouwlengte, taillewijdte, hoe de pantalon op je schoen valt of zelfs hoe de fit rondom je benen is. Fantastisch natuurlijk, maar wat kun je daar nou precies mee? Zoals we al even opmerkten beslaat je trouwpak het grootste deel van je lichaam, waardoor een goede fit van belang is. Onze experts hebben hier kijk op, maar het kan nooit kwaad om hier zelf ook wat van te weten. Handig hieraan is dat je op dit vlak een adviseur kan testen, hoe meer deze hierover weet hoe beter het resultaat zal worden!  

Nu is een deel ook afhankelijk van je persoonlijke smaak of het thema – de lengte van de broek bijvoorbeeld. We helpen je in ieder geval op weg met de zeven belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van je trouwpak. We werken van top naar teen.  

1. De schouders

Op functioneel vlak is het handig dat de schouderpartij niet te strak zit. Je moet je onbelemmerd kunnen bewegen. De regel is dat de naad waar de mouw van het jasje begint precies op het uiterste puntje van je schouder valt.

 

Extra tip: Heb je brede schouders? Kies dan voor weinig schoudervulling. Juist wat smallere schouders? Dan doet een beetje schoudervulling wonderen voor je postuur. Kleding moet voor jou werken en niet andersom. 

2. De wijdte rondom je taille

Het colbert moet de omvang van je taille volgen. Dat wil zeggen dat de sluitknoop zonder moeite dicht moet kunnen en niet mag trekken. Let wel dat je alleen de bovenste knoop sluit in een colbert met twee knopen. Past er zonder moeite een vlakke hand tussen je buik en het jasje? Dan zit ‘ie goed. Past er meer tussen, dan is tailleren een perfecte optie.  

3. Dit is hoe lang je colbert moet zijn

“A good jacket covers your ass” is een bekende uitspraak als het om de lengte van je colbert gaat. Dat klinkt in het Engels leuker dan in het Nederlands. Het jasje bedekt dus je complete zitvlak, in tegenstelling tot wat sommige zelfbenoemde modegoeroes tegenwoordig claimen. Kortere jasjes staan alleen goed wanneer je wat voller van postuur bent (omdat je taille dan optisch smaller wordt).  

4. De mouwlengte

Oh, dit onderdeel zien we in het wild vaker fout dan goed gaan. Niets staat zo armoedig als een trouwpak met té lange of korte mouwen. Het overhemd valt op de muis van je duim en de mouwen van het colbert vallen hier één tot twee centimeter boven.

5. De taille van je pantalon

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor de taille van je colbert. Aangesloten, maar zeker niet strak. Test de taille ook even door te gaan zitten. Een diner kan uitzonderlijk lang aanvoelen als je in een te strakke pantalon deelneemt. 

6. De ruimte rondom je heupen, bovenbenen en kuiten

Uiteraard vind je aanstaande het leuk dat je achterwerk, waar je hard voor hebt gewerkt, er goed uitkomt in de pantalon. Maar dit doen we niet door een té strakke broek te dragen. Als je handen zonder problemen in je zakken passen is het goed. Zorg ervoor dat de broek niet floddert in het kruis en niet trekt. Ook hier geldt de vuistregel: aangesloten, maar comfortabel. 

7. De lengte van de pantalon

Dit is het meest controversiële onderdeel van het trouwpak met twee tegenstrijdige kampen. Aan de ene kant heb je de liefhebbers van uitgesproken stijlen die met een iets te korte pantalon aandacht vestigen op een uitgesproken schoen of goedgekozen sok, terwijl je aan de andere kant kamp klassiek hebt die zweren bij een enkele knik aan de voorkant. 

Heb je al deze punten met veel aandacht doorgelezen en vind je dit eigenlijk wel heel interessant? Dan is een trouwpak op maat echt iets voor jouw – daarover vertellen we je meer in onze blog.  


Waar op letten bij je trouwpak? De stof! 

De stof van je trouwpak bepaalt voor een groot deel de look en feel, maar heeft op implicaties op het draagcomfort en hoe snel een pak kreukt. De meest voorkomende stoffen zijn in volgorde van populariteit: 

Wol

Linnen

Seersucker

Iedere stof heeft specifieke eigenschappen. Wol is de allemans vriend doordat op het verschillende manieren kan worden geweven. Een wollen trouwpak kan goed gedurende alle seizoenen en kreukt bijna niet. Linnen is een echte zomerstof, perfect wanneer temperaturen stijgen en de kreuk zorgt ervoor dat het perfect is voor informele dresscodes. Seersucker is een mooie middenweg tussen de twee en wordt geroemd om zijn rekbare kwaliteit.  


"Details maken het verschil tussen een goede outfit en een echt stijlvolle outfit"

Het kiezen van de juiste accessoires  

Details maken het verschil tussen een goede outfit en een echt stijlvolle outfit. Die details noemen we in de herenmode accessoires. Overhemd, das of strik, manchetknopen, pochet, riem en bretels moeten een geheel worden en ervoor zorgen dat jij een onvergetelijke indruk achterlaat. Hoewel dit voor een groot deel gevoelswerk is op basis van geijkte kleurschema’s, willen we je toch een paar vuistregels meegeven.  Draag je een riem? Dan is deze dezelfde kleur als je schoenen. Ga anders voor bretels

  1. De kleur van je sokken stem je af op je pantalon of je stropdas
  2. Kies je voor een pochet dat niet in de kleur van je stropdas is? Kies dan iets compleet anders.
  3. Het is pochet óf corsage – nooit allebei
  4. Een gilet mag afwijken van de kleur van je pak, maar staat ook goed in eenzelfde kleur
  5. Kies altijd voor strak zittende boxers én een aansluitend ondershirt

Extra tip is om je complete ensemble bij één winkel te shoppen, omdat collecties worden ingekocht zodat ze goed bij elkaar passen. Dat scheelt eindeloos gestruin langs talloze winkels.  


Wanneer ga je op pad voor je trouwpak?

Gulden regel is, ga op tijd (maar zeker niet te vroeg!) Als het goed is weet je in welk seizoen jullie gaan trouwen. Dit is belangrijk om te weten bij het maken van een afspraak. Als je trouwt in de zomer wil je je trouwpak uitzoeken op het moment dat de zomercollectie in de winkel aanwezig is. Kom dus zeker niet té vroeg.

Het is een goede vuistregel om je afspraak ongeveer drie maanden voor de grote dag in te plannen. Zo is er ruim voldoende tijd om je pak perfect op maat te laten vermaken. Let na het uitzoeken van je trouwpak wel goed op je gewicht zodat je trouwpak op de grote dag nog net zo perfect zit als op het moment van uitkiezen. 


KostuumhoesKostuumhoes
Berg je pak op in de bijgeleverde kostuumhoes.

Een laatste tip waar je op moet letten

We hebben je een flinke lading informatie gegeven met zaken waar jij op moet letten wanneer je voor je trouwpak op pad gaat, maar dat betekent niet dat je per sé alles moet onthouden. De laatste tip waar je op moet letten is het selecteren van een goede adviseur. Iemand de je vertrouwt om je te ontzorgen voor deze dag. Dat is vaak een gevoel dat je krijgt in de eerste minuut dat je met een adviseur spreekt. Wanneer je voor ons kiest (allereerst bedankt!) doen we altijd ons best om een specialist voor je klaar te hebben staan die bij je past. Twijfel je? Schroom dan niet dit aan te geven – er zijn altijd andere collega’s beschikbaar.   Lees meer artikelen

Waar je op moet letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar je op moet letten tijdens het kopen van je trouwpak

Daggast outfit bruiloft

Natuurlijk vereist elke bruiloft dat je gekleed in de juiste dresscode verschijnt, maar als daggast op een bruiloft zijn er nog een paar extra regeltjes waar jij op moet letten. 

Trouwpakken van Married at First SightTrouwpakken van Married at First Sight

Vader van de bruid

Op de bruiloft van je dochter wil je natuurlijk goed voor de dag komen, lees hier al onze tips en tricks!

Trouwpakken trends 2022Trouwpakken trends 2022

Kom goed voor de dag als getuige

Voor de man aan wie de rol van getuige is toevertrouwd, ligt een belangrijke rol gedurende de bruiloft in het verschiet. Lees alles over je fit.