Meepakkers korting tot 35%

Productverzorging en wasvoorschriften

Wij bij Jac Hensen hebben échte aandacht en passie voor mannenmode, wij bieden jou de zekerheid dat je zult slagen. Daarbij hoort dat wij het belangrijk vinden dat jouw kleding lang mooi blijft. Om ervoor te zorgen dat jij zo lang mogelijk van onze kleding kunt genieten hebben wij een gids met tips en trucs samengesteld voor het verzorgen van jouw producten. Wij zijn pas tevreden als jij voelt dat het goed zit!

Handige tips

Wastips
Allereerst is het belangrijk om na afloop van het wasprogramma altijd direct de kleding uit de wasmachine te halen om doorlopen en verkleuren te voorkomen.

 • Kijk voor het wassen altijd eerst op het ingenaaide etiket van het artikel voor de wasvoorschriften.
 • Gebruik de hoeveelheid wasmiddel zoals op de verpakking vermeld staat.
 • Was gekleurde artikelen altijd apart of met gelijke kleuren, om afgeven te voorkomen.
 • Was kleding met een print altijd binnenstebuiten om de print te beschermen.
 • Handwas: gebruik lauw water, max. 40°C en los het wasmiddel goed op. Wrijf en wring het artikel niet en laat het niet stilstaan in het sop of spoelwater.
Strijktips
 • Kijk voor het strijken altijd eerst op het ingenaaide etiket van het artikel.
 • Strijk kleding zoveel mogelijk aan de binnenzijde om glans- en pletvlekken te voorkomen.
Droogtips
 • Kijk voor het drogen altijd eerst op het ingenaaide etiket van het artikel.
 • Droog het kledingstuk niet in de zon, om verkleuring te voorkomen.
Vlekkentips
Er zijn verschillende vlekken die soms moeilijk te verwijderen zijn. Wij geven je een aantal tips, maar let op! Test altijd eerst op een niet zichtbare plek van je kledingstuk. Verschillende materialen kunnen anders reageren.

 • Balpen: verwijderen met melk.
 • Bloedvlekken: verwijderen met koud water.
 • Inkt van een toner: niet proberen weg te vegen, maar deppen met plakband.
 • Kauwgom: zo koud mogelijk verwijderen, dus koelen met ijsblokjes of invriezen en dan wegkrabben.
 • Koffie: direct afnemen met een vochtige doek.
 • Wijn: strooi gelijk zout op de vlek.
 • Zweetplekken: kledingstuk twee uur laten weken in blanke azijn.

 

Verzorging van je kleding

Denim
Je wilt natuurlijk graag dat jouw denim het langst zijn mooie kleur behoudt. Daarom is het belangrijk om de denim niet te vaak te wassen. Denim is een sterke stof die niet vaak gewassen hoeft te worden. Ruikt je jeans vreemd? Was hem dan niet gelijk, maar hang hem een dag in de buitenlucht of hang hem in de badkamer als je gaat douchen. Door de stoom verdwijnen namelijk de luchtjes en ruikt je denim weer fris.

Is wassen onvermijdelijk? Gebruik dan de volgende eenvoudige stappen om je denim te wassen:
 • Was de jeans altijd binnenstebuiten.
 • Was met gelijke kleuren of zelfs apart, denim kan namelijk afgeven.
 • Gebruik koud water, het liefst niet warmer dan 30°C.
 • Gebruik een wasmiddel voor fijne was.
 • Stop je jeans niet in de droger, maar hang deze altijd uit.
Laat natte jeans ook nooit lang in de wastrommel zitten. Dit voorkomt ongewenste vale plekken en plooien in de stof. Maak je geen zorgen als je jeans te strak voelt na het wassen, draag hem gewoon en de vorm komt snel weer terug!

Jeans die afgeeft

Het kan voorkomen dat nieuwe denim afgeeft, met name de donkere varianten. Het hoeft niet aan de kwaliteit te liggen van de jeans, maar het komt door de verf die gebruikt wordt om de jeans de juiste kleur te geven. En deze verf kan soms afgeven. Een broek die afgeeft is erg vervelend! Het is dan ook handig om de jeans te wassen (of te laten weken) in azijn. De azijn zorgt op deze manier voor het behouden van de kleur.
Wol/grove knitwear
Bij kledingstukken van wol is het belangrijk om deze voorzichtig te wassen. In het wasvoorschriftetiket staat meestal aangegeven of het wollen kledingstuk koud of warm gewassen moet worden. Met koud wassen zit je in ieder geval altijd goed, wol krimpt namelijk snel.

Bij grove knitwear is het belangrijk om het kledingstuk liggend te laten drogen. Grove knitwear is vaak zwaar en door het uit te hangen kan het kledingstuk zijn pasvorm verliezen. Gebruik bijvoorbeeld het bed om het kledingstuk in vorm te leggen en te laten drogen.
Leer & suède
Bij zowel leer als suède is het belangrijk om de kledingstukken goed in te spuiten met een water- en vuilafstotende, kleurloze spray. Na het impregneren zijn vlekken makkelijker te verwijderen en regen of water trekt niet in de stof. Wanneer je het inspuiten met de spray eens in de zoveel tijd herhaalt, kun je extra lang genieten van je kleding of schoenen!


Leer of suède dat nat is geworden

Wanneer leer of suède nat is geworden kun je het beter niet bij de verwarming drogen. Dit komt de stof niet ten goede. Laat het nat geworden leer of suède drogen bij kamertemperatuur. Wij raden het aan om het de kleding of schoenen daarna opnieuw in te spuiten met de impregneerspray.
Linnen
Een kledingstuk van linnen krijg je na het wassen weer in vorm door het met stoom te strijken. De glans van het linnen behoud je door het kledingstuk binnenstebuiten te strijken.


Kleding die afgeeft

Je wil natuurlijk niet dat je nieuwe kleding afgeeft! Echter kan het voorkomen dat nieuwe kleding afgeeft, met name de donkere varianten. Het komt vaak voor bij broeken en jeans. Het hoeft niet aan de kwaliteit te liggen van de jeans, maar het komt door de verf die gebruikt wordt om de jeans de juiste kleur te geven en deze verf kan soms afgeven. Een broek die afgeeft is erg vervelend! Het is dan ook handig om de jeans te wassen in azijn. Dit is totaal niet schadelijk voor je wasmachine. Mocht dit niet helpen, laat de broek dan een nachtje weken in een emmer met azijn en koud water. Je zult zien dat het water dan verkleurd is, dit komt door de verf van de broek. Daarnaast zorgt azijn op deze manier voor het behouden van de kleur. Let op! Ga nooit met je nieuwe donkere jeans of katoenen broek op een licht meubel zitten. De broek kan afgeven op licht meubilair, was daarom eerst het nieuwe kledingstuk.