Manchetknopen

Maak een stijlvol statement met manchetknopen voor iedere gelegenheid. 

Filteren
Selectie verfijnen
Kleur
Merk
 1. 7
 2. 18
 3. 10
Prijs
€ 19,00 € 40,00
€ 19,00 € 40,00

35 artikelen

 • Pagina
 • U lees momenteel pagina 1
 • van
 • Pagina 2
Van hoog naar laag sorteren

35 artikelen

 • Pagina
 • U lees momenteel pagina 1
 • van
 • Pagina 2
Van hoog naar laag sorteren

Je outfit is verlengstuk van je persoonlijkheid. Een canvas waarmee je kunt vertellen wie je bent. Interessante accessoires bieden je de mogelijkheid om iedere outfit een extra boost te geven. Te laten zien dat jij ook hebt nagedacht over de details. Manchetknopen zijn bij uitstek geschikt om je outfit een beetje meer leven en kleur te geven. We hebben een breed assortiment voor je klaar staan met manchetknopen voor iedere dresscode en gelegenheid. Zo weet jij zeker dat je hoge ogen zult gooien!

Manchetknopen heren

Manchetknopen zijn zilver- of goudgekleurde sieraden die door de gaten aan de uiteinden van het manchet van een overhemd worden gedragen. De geschiedenis van manchetknopen voor heren gaat terug naar het begin van de 17e eeuw. Zoals zoveel zaken binnen de herenmode hebben ze een praktische oorsprong, want het was in die tijd onmogelijk om iedere dag vers gewassen kleding te dragen. Om alsnog een goede indruk achter te laten werden de manchetten en kragen dagelijks vervangen met schone stukken. Deze werden in die tijd vast gezet met, je raad het al, manchetknopen! De populariteit kwam in een stroomversnelling terecht in de jaren ’20 van de vorige eeuw, toen het dragen van een pak nog de standaard was. Tegenwoordig is de manchetknoop een fraaie accessoires.

Voor je bruiloft: Manchetknopen als bruidegom

Hoewel er tal van gelegenheden en redenen zijn waar je voor manchetknopen zou kunnen kiezen, is een van de belangrijkste je bruiloft. Tijdens deze mooie dag wil je namelijk dat alles klopt, ook achter de komma. Manchetknopen bieden de mogelijkheid om een luxe touch aan je outfit toe te voegen. Je kunt ze afstemmen op de kleur van je stropdas, maar ook op andere details die je draagt. Belangrijkste vuistregel voor het dragen van manchetknopen als bruidegom is dat je metalen altijd op elkaar afstemt. Je gaat die dag namelijk nog een ander, vrij prominent, stuk metaal dragen: je trouwring. Kies dus altijd voor een goedpassende kleur: goud bij goud en zilver bij zilver.

Welk overhemd draag je bij manchetknopen?

Niet ieder overhemd is geschikt voor het dragen van manchetknopen. Overhemden met dubbel manchet, oftewel Frans manchet, zijn het beste geschikt. Deze omgeslagen manchetten zijn iets steviger dan normale manchetten en bieden door de dubbele stof meer ruimte aan knopen. Fijne bijkomstigheid is dat dubbele manchetten zwaarder zijn dan reguliere manchetten, waardoor de zwaartekracht ze beter onder je colbert doet uit laten komen. Er zijn overhemden die zowel met normale knopen als met manchetknopen gedragen kunnen worden. Ledub en Venti zijn hier een voorbeeld van. Deze merken hebben namelijk tussen de twee reguliere hoornen knopen een knoopsgat zitten voor manchetknopen. Heb je een favoriet overhemd waar geen manchetknopen door kunnen? Dan kun je altijd bij je lokale kleermaker vragen of hij er een correcte sluiting in kan zetten. Dus in principe zou je bij ieder overhemd manchetknopen kunnen dragen!

Manchetknopen indoen – zo moet dat!

Als eerste even de praktische zaken, want niet iedereen draagt deze accessoires iedere dag. Je doet de manchetknopen door de knoopsgaten aan de uiteinden van het manchet van je overhemd. De dikkere kant hoort aan de buitenkant, zodat deze niet langs je pols schuurt. Je doet manchetknopen in door het weerhaakje aan de achterkant rechtop te zetten. Vervolgens schuif je ze in de mouwen en sla je de weerhaak weer terug. Nu blijven ze goed zitten tijdens het dragen.

Welke manchetknopen passen het beste?

In het combineren van je manchetknopen ben je helemaal vrij, ze zijn namelijk een toevoeging op je outfit en bieden bij uitstek de gelegenheid om een stukje extra kleur toe te voegen. Let wel dat je metaalsoorten op elkaar afstemt. Draag dus geen zilveren manchetknopen bij een goud horloge of omgekeerd. Het kan leuk zijn om in de spelen op andere details die je draagt. Sokken, kleuren veters of de details van je pochet zijn allemaal goede voorbeelden van zaken waarmee je kunt combineren. Vaak hebben dat soort matches ook de leukste resultaten.

Manchetknoop stof

Het bij elkaar zoeken van de juiste combinatie kan ingewikkeld zijn, omdat er veel verschillende kleuren en stoffen zijn. In ons assortiment vind je manchetknopen met stof, waarbij we een bijpassende stropdas en pochet verkopen. Zo weet je zeker dat alle details van je outfit goed op elkaar zijn afgestemd!

Manchetknopen kopen

We helpen je graag om de perfecte manchetknopen voor je outfit te vinden. In ons online assortiment vind je altijd meer dan dertig van de meest populaire exemplaren. Heb je een vraag? Dan kun je altijd terecht in onze chat, waar we je graag van goed advies voorzien. Ook kun je terecht in één van onze elf winkels, waar we altijd een brede selectie manchetknopen op voorraad hebben liggen. Kijk ook eens tussen onze andere stijlvolle accessoires voor heren als je een outfit helemaal af wilt maken.