Strikken

De strik is het toppunt van elegantie. Een stijlvolle collectie staat voor je klaar.

Filteren
Selectie verfijnen
Kleur
Merk
 1. 1
 2. 36
 3. 1
 4. 1
 5. 5
 6. 1
 7. 11
 8. 7
 9. 12
Meer tonen Minder tonen
Prijs
€ 12,00 € 50,00
€ 12,00 € 50,00
Dessin
 1. 14
 2. 3
Materiaal i
 1. 3
 2. 7
 3. 16
 4. 12
 5. 50

75 artikelen

 • Pagina
 • U lees momenteel pagina 1
 • van
 • Pagina 4
Van hoog naar laag sorteren

75 artikelen

 • Pagina
 • U lees momenteel pagina 1
 • van
 • Pagina 4
Van hoog naar laag sorteren

Strikken voor heren

In de wereld van herenmode speelt de strik een centrale rol. Het is niet zomaar een accessoire, maar een symbool van klasse en distinctie. Van formele gelegenheden tot casual bijeenkomsten, een goed gekozen strik kan een outfit echt compleet maken.

De geschiedenis van de strik: van functie naar mode.

De oorsprong van de strik gaat terug tot de 17e eeuw. Oorspronkelijk werd het gedragen door Kroatische huurlingen tijdens de Dertigjarige Oorlog als een functioneel element om hun shirts dicht te houden. Het duurde niet lang voordat de Parijzenaars, altijd op zoek naar de laatste mode, deze stijl overnamen en transformeerden tot een mode-icoon.

Verschillende soorten strikken en hun gebruik.

Niet alle strikken zijn hetzelfde. Er zijn zelfstrikkers en voorgestrikte strikken, elk met hun eigen charme. Zelfstrikkers bieden de drager de mogelijkheid om zijn persoonlijke touch toe te voegen, terwijl voorgestrikte strikken gemak en consistentie bieden. Dan zijn er nog verschillende stoffen, van zijde en satijn tot katoen en wol, die elk hun eigen karakter en flair toevoegen aan een ensemble.

Hoe knoop je de perfecte strik?

Het knopen van een strik kan in het begin intimiderend zijn, maar met een beetje oefening wordt het een fluitje van een cent. Begin met de strik rond je nek, zorg ervoor dat het ene uiteinde langer is dan het andere. Kruis de lange kant over de korte, maak een eenvoudige knoop, vorm dan een lus met de korte kant en wikkel de lange kant eromheen. Trek beide lussen samen om te strakken. Voilà, de perfecte strik.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor strikken in hun outfit?

De moderne mode heeft een draai gemaakt naar individualiteit en zelfexpressie. Strikken bieden een uitstekende kans om dit te doen. Ze zijn veelzijdig, verkrijgbaar in talloze kleuren en patronen, en geven direct een vleugje persoonlijkheid aan een outfit. Bovendien hebben recente trends in herenmode de strik weer naar de voorgrond gebracht, waardoor steeds meer mannen het vertrouwen krijgen om dit gewaagde accessoire te dragen.