Meepakkers korting tot 50%
Waar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar moet je op letten tijdens het kopen van je trouwpak

5 van de beste trouwlocaties van Nederland op een rijtje  

De tijd dat een man in de organisatie van de bruiloft tweede viool speelde ligt achter ons. We snappen dat je misschien niet op je best bent tijdens de bloemenbijeenkomst (of juist wel natuurlijk), maar er zijn voldoende zaken die je aanspreken: Je hebt een prachtig trouwpak in gedachten, kunt de namen op de gastenlijst al bijna dromen en hebt je favoriete DJ drie maanden geleden al een berichtje gestuurd, maar één van de belangrijkste zaken om een mening over te hebben is de trouwlocatie waar het complete spektakel zich moet voltrekken. Als je eenmaal de juiste locatie hebt gevonden is de rest van de aankleding eenvoudig daarop aan te passen. 

Bij Jac Hensen weet je dat het goed zit en voor de foto’s die je op deze pagina’s ziet speuren we stad en land af  op zoek naar de beste trouwlocaties van Nederland, we willen natuurlijk dat de foto’s er top uit zien en dat gaat het best in een stijlvolle omgeving. In deze blog delen we onze bevindingen met je, zodat je alvast een beginnetje hebt in je zoektocht naar de beste trouwlocatie voor 2022.  


Parc BroekhuizenParc Broekhuizen
Parc Broekhuizen

Het perfecte ‘trapmoment’ bij ”Parc Broekhuizen”

Heb je die trap voor dat prachtige kasteel bij Parc Broekhuizen gezien? Dat nodigt uit om prachtige foto’s te schieten en je gasten in stijl te ontvangen! Wij waren hier in 2019 te gast voor onze fotoshoot en keken onze ogen uit in het boutique hotel, vergaapten ons aan de wandschilderingen in Restaurant Voltaire en aten geheel in stijl van het organische menu in Bistro Lof. Niet voor niets dat deze top trouwlocatie onze lijst met beste trouwlocaties haalt!  

Bij een bijzondere locatie hoort ook een bijzonder trouwpak, waan jezelf een weg buiten de gebaande paden en kies voor een rood trouwpak en maak je look compleet met een off-white stropdas en gilet. 


Trouwen bij Slot ZeistTrouwen bij Slot Zeist
Trouwen bij Slot Zeist

De romantiek van het zeventiende-eeuwse “Slot Zeist”

Een van de trouwlocaties waar we graag weer terugkomen is het sprookjesachtige Slot Zeist, dat in het hartje van het gezellige stadje ligt (Da’s nog praktisch ook). Het slot heeft verschillende zalen die allemaal een eigen sfeer ademen, waardoor er voor ieder aanstaand gelukkig paar een perfecte match is.

Voor een zomerbruiloft raden we je aan om eens te praten over de mogelijkheden in de vorstelijke, door kolossale oude bomen omringde, tuin te praten. Het groene trouwpak met beige gilet en bruine schoenen dat je voor ogen hebt zal perfect met de omgeving kleuren. 


Trouwen bij Huis de VoorstTrouwen bij Huis de Voorst
Trouwen bij Huis de Voorst

Vertel je liefdesverhaal op de trouwlocatie in “Huis de Voorst”

Trek jezelf in de uren voorafgaand aan de ceremonie even terug naar de Bibliotheek Bar in landgoed Huis de Voorst. De warme sfeer die de acht meter hoge roodbruine boekenkast uitstraalt, vraagt om een klein glaasje whisky (om eventuele zenuwen helemaal de baas te zijn). Overige kamers als de Gravinnen en de Koningskamer zorgen met hun blauwtinten dat je lichtblauwe trouwpak nog beter tot zijn recht komt. Fris het geheel op met een witte stropdas en gilet en uitgesproken donkerblauwe trouwschoenen. Leuk detail, op de website van deze trouwlocatie vind je veel video’s van de gelukkige stellen die je voor gingen.  


Trouwen bij natuurpark NETLTrouwen bij natuurpark NETL
Trouwen bij natuurpark NETL

Trouwlocatie in de buitenlucht van natuurpark “NETL”  

Staat avontuur hoger op je verlanglijstje of wil je liever trouwen in de buitenlucht? Dan kunnen het ruige bamboebos of de sfeervolle strandjes van NETL zomaar de perfecte match voor je zijn. Nu kan het zijn dat je niet wil gokken op het wisselvallige weer in Nederland. Dan biedt de in 2021 gebouwde kas een uitkomst. Hierbinnen groeit het bamboe gewoon door, waardoor je het beste van beide werelden combineert op deze trouwlocatie.

Zo’n buitenlocatie vraagt om een avontuurlijk trouwpak; lichtbeige met groene details en waarom zou je niet voor een setje instappers gaan in plaats van nette schoenen voor je trouwdag?  


Trouwen bij Landgoed De SalenteinTrouwen bij Landgoed De Salentein
Trouwen bij Landgoed De Salentein

Een dag lang je eigen landgoed bij trouwlocatie “de Salentein”.  

Een stijlvol decor en de luxe van een volledig landgoed voor een romantische huwelijksvoltrekking. Landgoed de Salentein heeft drie trouwlocaties in haar assortiment; van de moderne Callia Lounge (met uitnodigende dansvloer), het intieme Huis de Salentein tot de mogelijkheid om midden in het bos te trouwen.

Trouwen bij een landgoed nodigt uit om voor een traditionele balzaalbruiloft te gaan, waardoor een prachtig grijs trouwpak perfect op zijn plaats is. Wissel hem na het eten in voor een smoking om ervoor te zorgen dat de ingestudeerde openingsdans wordt voorzien van een extra laagje glans.  


Heb je een gave locatie gevonden? Wij helpen je graag om het perfecte trouwpak erbij te vinden. Maak online een afspraak, dan krijg je ook nog een leuke korting!


Lees meer artikelen

Waar je op moet letten tijdens het kopen van je trouwpakWaar je op moet letten tijdens het kopen van je trouwpak

Daggast outfit bruiloft

Natuurlijk vereist elke bruiloft dat je gekleed in de juiste dresscode verschijnt, maar als daggast op een bruiloft zijn er nog een paar extra regeltjes waar jij op moet letten. 

Trouwpakken van Married at First SightTrouwpakken van Married at First Sight

Vader van de bruid

Op de bruiloft van je dochter wil je natuurlijk goed voor de dag komen, lees hier al onze tips en tricks!

Trouwpakken trends 2022Trouwpakken trends 2022

Kom goed voor de dag als getuige

Voor de man aan wie de rol van getuige is toevertrouwd, ligt een belangrijke rol gedurende de bruiloft in het verschiet. Lees alles over je fit.