Getuige helpt bruidegom met pochetGetuige helpt bruidegom met pochet

Alles wat jij moet weten over je outfit als getuige op een bruiloft 

Als getuige ben jij een belangrijk onderdeel van het bruiloftsfeest! Vooral die beruchte speech, waarvoor je misschien zelfs een komiek zou moeten inhuren. Hoe vind je de juiste balans tussen grappig en respectvol? En laten we eerlijk zijn, het idee om voor een menigte van ongeveer honderd (on)bekenden te spreken, is behoorlijk intimiderend. Maar naast je moment in de schijnwerpers, ben jij ook de steunpilaar voor de bruidegom. Zijn betrouwbare maatje, klaar om hem te ondersteunen als de stress toeslaat.

Zelfverzekerdheid is de sleutel tot succes in deze rol. En het begint allemaal met je outfit als getuige. Want een stijlvolle look geeft je dat extra beetje zelfvertrouwen. Je wilt er goed uitzien zonder de bruidegom te overschaduwen. Gelukkig staan wij klaar om je te helpen de best geklede getuige te worden, zodat jij je kunt richten op het maken van een onvergetelijke speech en het delen van gênante foto's tijdens de diavoorstelling.De (on)geschreven regels als het aankomt op de outfit van de getuige 

Koude dagen bieden je de mogelijkheid om flink uit te pakken met je outfit om de simpele reden dat je meer verschillende kledingstukken over elkaar heen kunt draperen. Deze fraaie gelaagdheid zorgt voor meer uitdaging dan je zomer tenue, waarin je de juiste polo op een chino mikt en dat vraagt om een beetje extra inspiratie. Hebben we voor je in de vorm van stijlvolle afbeeldingen. Kijk je even mee?

Winteroutfit jas trui sjaal handschoenen mutsWinteroutfit jas trui sjaal handschoenen muts
Winteroutift jas sjaal vestWinteroutift jas sjaal vest
Winteroutfit jas netjesWinteroutfit jas netjes
Winteroutfit jas truiWinteroutfit jas trui

Het afstemmen van je kleding als getuige

Als rechterhand stem jij jouw outfit als getuige af op degene die jou deze eer heeft gegeven. Het is slim om te overleggen over de wensen op dit gebied. Is de bruidegom gek op felgroen? Dan kan het stijlvol zijn om als getuige te kiezen voor een subtiele tint van dezelfde kleur. Stropdassen bieden een ideale kans om een knipoog te geven en voor een gestroomlijnd totaalplaatje te zorgen – jullie zullen immers samen op tal van foto's schitteren. Bij een bruidegom in lichtblauw zou een das in dezelfde kleur een overweging kunnen zijn.


"Met blauw, grijs of groen zit je eigenlijk altijd goed – maar het kan zijn dat je voor iets meer uitgesproken wilt gaan"

Stap 1: het kiezen van het juiste pak als getuige

Als getuige staat een pak hoog op je lijstje. Als je geen specifieke aanwijzingen hebt gekregen, kun je zelf een keuze maken. Maar met zoveel opties op de markt kan het overweldigend zijn. Gelukkig zijn wij er om je te helpen het perfecte pak te kiezen uit deze zee van mogelijkheden.

Blauw, grijs of groen zijn altijd veilige keuzes, maar misschien wil je wel iets gewaagders. Overweeg daarom eens een geruit pak.


Stap 3: wat je moet weten over de rest van de aankleding

Als getuige op de bruiloft van je beste vriend(in), kies voor instappers in plaats van sneakers voor een meer formele uitstraling. Accessoires zoals een horloge, pochet, manchetknopen en opvallende sokken maken je outfit compleet.


Inspiratie voor jouw outfit als getuige

Genoeg achtergrondinformatie. Tijd voor de praktijk. We vertellen je graag over een vijftal goede outfits die we de afgelopen maanden combineerden voor heren die als getuige gingen optreden.  

Moderne klassieker

Groen pak met wit overhemd
en witte sneakers 

Stijlvol

Ton-sur-ton donkerblauw met pak, overhemd, schoenen en das in eenzelfde kleur 

Onverwacht goed

Beige pak met donkerblauw overhemd en idem instappers  


Grijs pak met roze das en sokken

De bruidegom trouwde namelijk in het roze (echt waar!)

Compleet pastel

Lichtblauw pak met off-white overhemd en beige das


Extra stijltips voor de getuige op een bruilof

Omdat jij helemaal tot hier bent gekomen, delen we nog een setje extra stijltips voor jouw dag als getuige op een bruiloft.  

  1. Kies voor comfortabele stoffen – je bent immers de hele dag in touw. Knitted overhemd of stretch pak, iemand?  
  2. Vraag ook een van de bruidsmeisjes naar hun outfit en verwerk dit in details als je stropdas
  3. Speel niet te veel in op trends – Je bent bekend met de foute foto’s uit de jaren ’80. Dat waren niet de behouden outfits, maar de uitgesproken trends
  4. Draag iets speciaals met een verhaal – het klokje van je opa of een set vintage manchetknopen
  5. Laat je persoonlijkheid doorschemeren – ingetogen kleuren bij een rustig karakter en felle tinten bij een extravert persoon  


Lees meer artikelen

Outfit inspiratie voor al je draagmomenten Outfit inspiratie voor al je draagmomenten

Zakelijk of casual? Inspiratie voor stijlvolle outfits

Ontspan goed gekleed in je vrije tijd en boost je zelfvertrouwen met een stijlvolle set voor naar kantoor. 

Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!Bruiloft op de agenda? Dit is wat jij als gast moet weten!

Te gast op een bruiloft

Goed voor de dag komen op de speciale gelegenheid? Jezelf inlezen kan geen kwaad.

Alles over trouwpakkenAlles over trouwpakken

Alles over trouwpakken

Het oriënteren op een trouwpak is een van de leukste stappen op weg naar je bruiloft.

Alle inspiratie voor mannenmodeAlle inspiratie voor mannenmode

Naar alle blogs

We delen ons enthousiasme voor mooie kleding graag met je in onze blogs.