Smokings

Er is geen stijlvollere outfit dan de smoking. Vind jouw exemplaar hier.

Filteren
Selectie verfijnen
Grote maat / Extra lang i
 1. 9
 2. 4
Kleur
Pasvorm i
 1. 3
 2. 6
Maat
 1. 3
 2. 2
 3. 5
 4. 7
 5. 5
 6. 5
 7. 5
 8. 4
 9. 4
 10. 5
 11. 5
 12. 2
 13. 5
 14. 3
 15. 1
 16. 1
 17. 2
 18. 3
 19. 2
 20. 2
 21. 3
 22. 3
 23. 1
 24. 2
 25. 1
Meer tonen Minder tonen
Merk
 1. 2
 2. 1
 3. 1
 4. 2
 5. 3
Prijs
€ 79,00 € 330,00
€ 79,00 € 330,00
Dessin
 1. 3
Materiaal i
 1. 5
 2. 1
 3. 4
Product Hero
 1. 9
Sluiting
 1. 1
 2. 6

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Er zijn ieder jaar een aantal evenementen die vragen om een stapje extra en een smoking is de meest elegante manier om hier in stijl te verschijnen. Evenementen als bruiloften en gala’s zijn vaak voorzien van formele dresscodes als avondkleding, white of black tie, waarbij de smoking voor heren de perfecte look is voor een geslaagde avond.

Smokings heren

Gala’s, rode loper events, acceptatie toespraken, kerstmis of nieuwjaar – als je start met tellen beginnen de gelegenheden waar je een smoking naar zou kunnen dragen behoorlijk op te lopen. Het kan zijn dat je een smoking nodig hebt voor een avond bruiloft of dat je juist een weelderig feest op de planning hebt waarbij iedereen zich aan een formele dresscode houdt (denk aan thema’s als casino of Las Vegas). Er zijn veel mannen die een smoking dragen op hun bruiloft, meer daarover lees je op onze trouwpakken pagina.

Wat de gelegenheid ook is, het huren van een smoking is simpelweg niet voldoende. Een smoking voor heren is krachtig wanneer deze goed zit en daarom wil je een smoking die is afgesteld op jouw lichaam: goed passende schouders, mooie stof, slank om de taille en mouwen en broekspijpen die op de juiste plek landen. Heren, investeer daarom in een smoking, een kwaliteitsexemplaar gaat een flink aantal jaren mee en je kijkt met plezier uit naar de uitnodigingen die je uitdagen de smoking te dragen!

Smoking pak heren

Het smoking pak voor heren bestaat sinds 1860, toen het toenmalige stijlicoon de Prince of Wales een controversiële opdracht gaf om het rokkostuum te ontdoen van de langere lengte op de rug. Sindsdien is het smoking pak gemoderniseerd, zonder dat het zijn klassieke glamour heeft verloren. Een smoking is doorgaans zwart, hoewel blauwe smokings ook populair zijn, heeft zijdeglans revers en eenzelfde bies langs de zijkant van de pantalon.

Voor de aankleding van een smoking pak voor heren bestaan verschillende regels. Zo draag je altijd een lakschoen onder je smoking, geen riem maar bretels en draag je een smokingoverhemd gecombineerd met een strik . De kleur van de strik bij je smoking mag je zelf invullen, maar het leukste is hiermee een knipoog naar de outfit van je partner te geven. Je pochet is wit en strak gevouwen. Laatste regel bij het dragen van een smoking is dat je horloge thuis blijft.

Smoking kopen

Wil je een smoking kopen? Let dan goed op de pasvorm: deze moet aangesloten zitten, maar mag zeker niet strak zijn. Om ervoor te zorgen dat de smokings goed zitten, bieden we veel Mix & Match smokings aan waarbij je de pantalon en het colbert afzonderlijk koopt. Kies twee keer de maat die jou het beste past en het resultaat komt eenvoudig dicht bij maatwerk in de buurt. Laat je aanwinst nog even afstellen door je favoriete kleermaken en denk ook alvast na over de smoking accessoires, dan ben jij helemaal klaar voor je volgende feestje!